PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA proposa la construcció d’un nou dipòsit de 5.000 m3

Calvet afirma que estan buscant noves captacions d’aigua

Per Iván Álvarez

Marc Calvet, al costat del terreny de la Plana on estarà ubicat el nou dipòsit
Marc Calvet, al costat del terreny de la Plana on estarà ubicat el nou dipòsit | Tony Lara
El candidat de DA a cònsol menor per Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va exposar que un dels punts del programa taronja és l’ampliació de capital de Capesa, d’1,5 milions d’euros, amb la intenció de construir un nou dipòsit de 5.000 m3 i tenir-lo actiu cap a finals de 2016. El candidat demòcrata va apuntar que «si el Comú es queda amb la totalitat de l’ampliació de capital, tindria un 22% de l’accionariat  i més presència en el consell d’administració».
Tot i que treballen per retallar els terminis i arribar a mitjans d’any, Calvet va reconèixer que, amb aquest nou dipòsit, «els problemes no s’hauran acabat, però si es posarà un fre molt important perquè es compta amb un marge de prop de 48 hores per si mai torna a haver un desastre semblant a la zona de Claror». Paral·lelament a això, el cònsol menor sortint va apuntar que «s’està buscant noves xarxes de captació d’aigua» però que «si no tens un dipòsit suficientment important» no serveix de gaire. 
També va afirmar que han iniciat converses amb les parròquies veïnes –Andorra la Vella i Encamp– per «tenir embrancaments d’aigua d’emergència», tot i que no són «solucions immediates, perquè no és tan senzill com embrancar dos tubos i donar aigua a una parròquia o a una altre». El candidat demòcrata va recordar que «al 2011 només nosaltres portàvem al programa la construcció del nou dipòsit, ja sabíem que s’havia de fer, però hem topat amb problemes urbanístiques i reglamentàries».
Ara mateix, i des del passat juny, Capesa està construint a la zona de la Plana un primer dipòsit nou amb una capacitat de 2.500m3 i Calvet va indicar que aquesta cubella «donarà ja molt marge per seguir subministrant aigua».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT