PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Gil transmet a Vila la preocupant situació de les finances comunals

El cònsol electe diu que buscarà consensuar els projectes amb la minoria

Per JOSEP ROMERO

Vila, al centre, amb el número tres de la llista, Joan Visa (a l’esquerra ) i el segon, Julià Call ( a la dreta), ahir.
Vila, al centre, amb el número tres de la llista, Joan Visa (a l’esquerra ) i el segon, Julià Call ( a la dreta), ahir. | EL PERIÒDIC
Les finances de la corporació de Sant Julià preocupen i molt davant l’elevat deute actual que supera els 21 milions d’euros. Així li va transmetre la cònsol en funcions, Montserrat Gil, durant la reunió que va mantenir ahir al matí amb el que serà nou responsable del comú, Josep Vila, i de la qual no es van poder registrar imatges. 
 
El cònsol electe tampoc s’hi va amagar, en aquest sentit, quan va compareixer davant els mitjans. Va indicar que una vegada prenguin possessió dels carrecs, a partir de l’1 de gener, «haurem de veure els números, que passa amb el Tribunal de Comptes i quina és la situació real». Vila va assegurar que renovar els crèdits amb els bancs «per poder fer front als proveidors i a les nòmines» serà la principal actuació a l’inici de la nova legislatura. Uns deutes a curt termini que ja a partir del mes de gener s’han de cobrir.
 
En qualsevol cas, va puntualitzar que «ara és el moment dels turrons i després serà el moment de posar-nos a treballar i organitzar la corporació comunal a partir que es faci efectiva la possessió».
 
CONSENS / D’altra banda, la plataforma laurediana s’ha proposat tirar endavant els projectes amb consens «perquè tant la majoria com l’oposició poden tenir bones idees». 
Segons Vila, així li va traslladar a Joan Albert Farré, cap de llista d’Unió Laurediana, la mateixa nit electoral quan el va trucar per felicitar-lo. Segons va subratllar «nosaltres escoltarem a l’oposició perquè tots plegats volem tirar endavant la parròquia». 
 
CORDIALITAT / Durant la seva trobada amb Gil, que es va produir al nou edifici de la corporació, el cap de llista de Laurèdia en Comú va destacar «la cordialitat amb la qual ens ha rebut i l’oferta que ens ha fet per transmetre’ns informació». Va aprofitar també per agrair el suport rebut pels ciutadans, tot esperant «no defraudar-los perquè el nostre repte és millorar la situació de Sant Julià».
 
Laurèdia en Comú va rebre diumenge passat un 50,36% dels vots front un 49,64% dels seus rivals, elPartit Liberal+ Unio Laurediana, donant la sopresa de la jornada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT