PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’obre a change.org una petició per alliberar Joan Pau Miquel

El text va dirigit a la batlle, als ens judicials i al raonador del ciutadà

Per R. M. S.

Joan Pau Miquel, en una imatge d’arxiu.
Joan Pau Miquel, en una imatge d’arxiu. | TONY LARA
Ahir a la plataforma change.org es va iniciar la petició ciutadana per tal d’aconseguir el suport necessari com per pressionar a les forces judicials perquè alliberin Joan Pau Miquel, exconseller delegat de Banca Privada d’Andorra empresonat a mitjans del passat març com a suposat responsable de blanqueig de capitals, després de l’esclat del cas BPA.
 
La petició popular ahir a la nit ja arribava als dos centenars de signatures de suport, quan s’havia creat al migdia. En el text es demana l’alliberament «immediat» de Miquel, i es fa amb el reclam dirigit directament a cinc persones o estaments: la batlle Canòlic Mingorance que porta el cas, a més del Tribunal de Corts d’Andorra, el Consell Superior de la Justícia d’Andorra, el Ministeri de Justícia en la persona del seu cap de cartera, Xavier Espot, i el raonador del ciutadà, Josep Rodríguez. 
 
En el text es posa en relleu el fet que Miquel sigui nou mesos a la presó «contravenint els drets internacionals i locals més bàsics», segons es llegeix. La petició fa referència a textos legals de les Nacions Unides, recomanacions del Consell d’Europa i menciona també una notícia d’EL PERIÒDIC en què el raonador del ciutadà recomana la reducció del temps de la presó preventiva.
 
El Pla de liquidació de Banco Madrid / El jutge d’instrucció número u de Madrid va aprovar ahir el pla de liquidació de Banco Madrid, que havia estat la filial de BPA a Espanya. En principi l’entitat espanyola no compta amb suficients actius per fer front als deutes amb els seus creditors, el que suposarà que, segons les previsions, seran aquests últims els que patiran pèrdues econòmiques. 
 
En la valoració provisional feta el passat mes de juliol –feta per l’Agència Tributària i Data Concursal– es constatava que el valor dels actius de Banco Madrid superava els 808,26 milions d’euros, mentre que el passiu era de 765,477 milions. Això deixava un superàvit de 42,78 milions, però a finals de setembre, d¡acord al document presentat a la justícia, els actius es van reduir en més de 323. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT