Badalona

La directa cap al top-8

El MoraBanc passa per damunt del Joventut a l’Olímpic i se’n va a dormir en posicions de ‘play-off’

Per Albert Canes

33 Shermadini, màxim anotador del partit supera Suton amb un ganxo a la pintura, ahir a l’Olímpic de Badalona. | ACB PHOTO / D. GRAU
Triomf i a dormir en posicions de play-off. El MoraBanc Andorra van exhibir un festival ofensiu a l’Olímpic de Badalona, va destrossar la Penya a base de triples i va sumar la sisena victòria de la temporada (79-90) per col·locar-se en la sisena posició a l’espera del que facin Bilbao i Manresa, que juguen avui.

Però no tot va sortir rodó. Tot i que es va vestir de curt, el cop a la cama contra el Madrid va acabar impedint que Sada jugués. L’equip tricolor arribava a l’Olímpic de Badalona amb un balanç de 4-0 en els darrers precedents amb el Joventut. La darrera vegada, Shermadini havia estat l’arma clau del MoraBanc, per la qual cosa, ahir el plantejament de Peñarroya va ser clar ja d’inici: pilotes a la zona. Però no va estar encertat en l’inici el georgià; va arribar a perdre tres pilotes i només va poder fer una cistella i un tir lliure.

El Joventut ho aprofitava per prendre la primera avantatge en el marcador (7-3), tot i que a la pista la igualtat era màxima. Bogdanovic va culminar un parcial de 0-7 que permetia al MoraBanc posar-se per davant (9-12). Jones va entrar per Shermadini, però el canvi no va ser efectiu i els verd-i-negres es van tornar a posar per davant en un primer quart sense dominador (19-14) que va acabar amb dos triples de Betinho i una cistella de Stojanovski, que posaven un punt per sota als tricolors passats els primers 10 minuts de partit.

Debut de Jofresa a l’ACB/ Només començar el segon quart, David Jofresa debutava a la Lliga Endesa. I ho feia amb ganes de destacar i sense tallar-se. En la primera jugada, assistència del base a Shermadini, que transformava un 2+1 i a la segona, se la va jugar ell, però sense encert. El pivot georgià tornava a pista oferint la seva millor versió, deixant enrere el començament i dominant la pintura per anotar els nou primers punts del MoraBanc en el període, i a més els situava per davant (29-31).

Stojanovski i Schreiner completaven un parcial inicial de 6-13 per posar el 29-35. Bogdanovic perdia una pilota en el cantó defensat pels tricolors i de tenir l’oportunitat de trencar el partit, el MoraBanc va passar a tenir un parcial en contra de 10-0 que a sobre, va coincidir amb la segona falta de Shermadini. Directe a la banqueta. Els badalonins es posaven per davant (39-35) i el tècnic de Terrassa havia de demanar temps mort quan restaven menys de dos minuts per al descans. L’aturada va resultar positiva i Navarro i Betinho, en una esmaixada, van empatar camí dels vestidors (39-39).

Recital exterior/ Van haver de passar més de cinc possessions del Joventut per a què pogués anotar per primera vegada a la represa. I ho aprofitava el MoraBanc per col·locar un parcial 0-7, el qual allargava fins el 8-20 amb un encert gairebé màxim des de la línia exterior (6 de 7), i el partit es va trencar amb una màxima avantatge de +18 (50-68).
Al Joventut no li entrava res. Només podia sumar des de la línia de personal. Al final del tercer quart va fer un intent de canvi de dinàmica posant-se 13 per sota, però en la darrera jugada, Jones col·locava un tap espectacular a Paul i Navarro corria al contraatac per clavar una cistella sobre la botzina (55-70).

La 'Penya' s'apropa a onze / De cara al darrer quart, el partit estava encarat, però faltava rematar la feina. El Joventut es va apropar a 11 punts, però de seguida ho van arreglar els tricolors amb un parcial de 0-8 que va decidir el partit i va fer que els espectadors a l’Olímpic comencessin a desfilar (63-82). Els minuts de la brossa van servir per engrandir les estadístiques. Fins a quatre jugadors del BCA van acabar amb +20 de valoració: Navarro (15 punts, 21 de valoració), Bogdanovic (14 i 21), Betinho (18 i 23) i Shermadini (19 i 23). El MoraBanc sumava la sisena victòria per 79-90, tornava a igualar el balanç de triomfs i derrotes i manté el pols per ser a la Copa del Rei.