PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els germans Silvestre fan podi a la desena WCDF

Els quatre andorrans presents a Kalkar, entre els cinc primers llocs

Per MARISA DA COSTA

Quatre dels participants andorrans presents a la WCDF, a Kalkar.
Quatre dels participants andorrans presents a la WCDF, a Kalkar. | EL PERIÒDIC
Els quatre andorrans que enguany participaven de la desena World Country Dance Federation (WCDF) celebrada la darrera setmana a Kalkar (Alemanya) van quedar posicionats entre els cinc primers llocs de les seves respectives categories a nivell mundial. Els millors resultats, per part dels membres )traslladats des del Principat, els van obtenir els germans Xavier i Patricia Silvestre, assolint en aquest ordre la primera i tercera posició a nivell internacional.
 
Kalkar va acollir, des del 26 i fins el proppassat 30 de desembre, la desena WCDF World Champioinship. Sis andorrans van participar d’aquesta competició de ball en línia de caire internacional, restant quatre d’ells entre les primeres posicions i per sobre de professionals arribats d’arreu del món.
 
Xavier Silvestre, campió del món/ L’encampadà Xavier Silvestre copsava el llorer participant en la categoria Novice Adult masculina i deixant pel darrere el belga Michael Sellekaerts. També la seva germana aconseguia molt bona posició en el transcurs del Campionat del Món de Line Dance 2015.
 
Patricia Silvestre Gracia, participant com a Adult Intermediate, pujava al podi per rebre la tercera distinció després de diverses i destacades demostracions en les modalitats de vals, cha cha i funky, entre alres. L’andorrana va celebrar els resultats obtinguts i ja pensa en el proper mundial, que el 2016 tindrà lloc a Liberec, a la República Txeca. Tot felicitant els seus companys, Silvestre va assegurar estar «molt contenta amb tots els resultats», tot esperant superar-los la propera ocasió: «Mirarem de millorar les posicions» aconseguides en aquesta desena edició. La ballarina espera obtenir uns resultats iguals o superiors als també registrats aquest any. Va aconseguir dues plates tant al campionat d’Àustria com al que se celebrava a la República Txeca.
 
Representació Andorrana/ Tota una delegació va viatjar fins a Alemanya per donar suport als membres de l’associació de Line Dance participants del campionat mundial d’enguany. I, banda dels germans Silvestre, també van quedar dins del top cinc la laurediana Emma Suàrez i Verònica Alonso, d’Andorra la Vella. 
 
En la categoria femenina Crystal Novice, Alonso restava en la quarta posició, grup en què s’erigia com a guanyadora la danesa Lykke Malling. La francesa i austríaca Hue i Tranacher assumien respectivament el segon i tercer lloc per davant de l’andorrana. Pel que fa a Suárez, quedava al límit de les cinc millors ballarines en la categoria Teen Novice.  La irlandesa McHugh coronava en aquest cas el podi.
 
Carme Puig i María Paz Fajarnés també van ser presents durant el certamen: la primera, en la categoria avançada Newcomer Diamond, aconseguia la novena posició. Fajarnés, de la seva banda i com a Novice Silver, quedava en la 16a posició. 
Els components reprendran ara els seus entrenaments per encarar amb forces i preparació el proper mundial, organitzat per la República Txeca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT