PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Onze equips es disputen tres places per ser a la Copa del Rei

L’average serà decisiu en cas d’empats i el MoraBanc té el tercer milllor dels qui es juguen la classificació

Per JOAN JOSEP BLASCO

Emilio Prenas
Emilio Prenas | Safata de Sada en el partit contra el Reial Madrid.
Queden només tres jornades per a concloure la primera volta de la Lliga Endesa. A la seva conclusió quedaran del tot definits els vuit conjunts que disputaran del 18 al 21 de febrer la Copa del Rei de la Corunya. A la pàgina web de l’ACB exposen quines són les opcions dels qui encara no estan classificats. Hi ha tres places en joc i una lluita aferrissada per fer-se amb una, amb un total d’onze equips optant-hi. Entre ells, el BC MoraBanc Andorra.
 
Són cinc els que ja tenen la plaça garantida. Són el València Basket, FC Barcelona Lassa, Reial Madrid, Laboral Kutxa Baskonia i Rio NaturaMonbus Obradoiro. Aquest últim ho és com a amfitrió, tot i que és de Santiago de Compostel·la. La resta d’equips estaran pendents els uns dels altres, amb enfrontaments directes inclosos, per tal de ser a la Copa. Herbalife Gran Canaria, MoraBanc, Montakit Fuenlabrada, Unicaja de Màlaga, Fiatc Joventut, Dominion Bilbao Basket, ICL Manresa, CAI Saragossa, Iberostar Tenerife, UCAM Múrcia i Baloncesto Sevilla són els que mantenen opcions –uns més que altres– per ser a La Corunya el mes vinent. Fins al setzè classificat arriben les possibilitats.
 
Aquesta vegada tot fa presagiar que es necessitaran menys victòries que en anteriors temporades per classificar-se, i amb la igualtat existent, segur que l’average serà decisiu en cas de finalitzar amb el mateix balanç de triomfs i derrotes, sabent que els resultats dels enfrontaments directes no es tenen en compte perquè només s’ha disputat una volta de la competició. Hi ha tres equips que depenen únicament de si mateixos per obtenir la classificació. Gran Canaria, MoraBanc i Fuenlabrada surten amb avantatge en aquest esprint final. Els canaris tenen un balanç de 8 victòries i 6 derrotes, mentre que andorrans i madrilenys estan empatats a 7. Per darrera es troben Unicaja, Joventut, Bilbao i Manresa amb 6-8, i Saragossa, Tenerife, Múrcia i Sevilla amb 5-9.
 
Els averages poden ser decisius i aquí l’equip de Joan Peñarroya en surt força ben parat, tot i que té un  -11. És el tercer de la llista respecte els que lluiten per ser a la Copa, només superat pel Gran Canaria (+78) i Unicaja (+6). Per darrera es troben Fuenlabrada (-14), Joventut i Saragossa (-24), Bilbao (-26), Tenerife (-38), Múrcia (-57), Manresa (-109) i Sevilla (-135). El MoraBanc no té un calendari dels anomenats fàcils. El primer repte que té per davant és aquest diumenge, al poliesportiu d’Andorra davant el València, el líder invicte. La setmana vinent torna a jugar com a local, fent-ho amb el Sevilla, un rival directe a hores d’ara, mentre que tancarà la primera volta visitant al Baskonia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT