PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CAVA renuncia a prendre part a l’Europeu de clubs

El club no viatja a Turquia per raons econòmiques, de seguretat i lesions

Per Joan Josep Blasco

Bernadó, en l’edició del 2014 dels Cros de les Valls, a la Borda Mateu.
Bernadó, en l’edició del 2014 dels Cros de les Valls, a la Borda Mateu. | Àlex Lara
El Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) no participarà als Campionats d’Europa de Clubs de cros, que se celebraran el pròxim 7 de febrer a la ciutat turca de Kastamonu. L’entitat renuncia a participar-hi per motius pressupostaris, de seguretat i lesions.
 
En anys anteriors la competició s’havia disputat en països més propers com Espanya i Portugal, pel que el desplaçament de l’equip no era tant costós com és actualment fent-ho a Turquia. Aquest és el motiu principal pel qual renuncia a la participació. També està l’aspecte de la seguretat, ja que els darrers dies s’han produït atemptats en terres otomanes, a Istanbul i Diyarbakir. La lesió d’alguns efectius destacats, com és el cas de Marcos Sanza i Toni Bernadó, també van ser decisives per prendre la decisió.
 
Català de clubs / Després de varis anys sense participar-hi, el CAVA va prendre part al Campionat de Catalunya B de pista coberta, que es va realitzar a Sabadell. Va concloure en la setena posició, amb un total de 45 punts. El campió, i que assoleix l’ascens, és el Lleida UA, que va finalitzar amb 76. A continuació van ser-hi el CA Canaletes (69,5) i l’Avinent Manresa (65,7). Van seguir-los en la classificació el Pratenc AA (58,5), UA Terrassa (58) i CA Granollers (55,5). Per darrera del CAVA va quedar el CE Universitari (31).
 
En la jornada es van produir un parell de victòries andorranes. Pol Moya va imposar-se a la prova dels 800 metres, amb un temps de 2.01,60 minuts. També es va adjudicar la seva cursa Carles Gómez, guanyador dels 1.500 metres amb 4.02,82. Tres atletes van signar la tercera plaça. Van ser Miquel Vílchez en els 60 m (7,24 segons), José Benjamín Aguilera al salt de llargada (6,26 metres) i Unai Olea en el llançament de pes (12,25 m). Aquest últim va fer la seva millor marca personal i es va quedar a pocs centímetres d’establir un nou rècord d’Andorra. Qui van aconseguir una nova marca nacional, però van ser desqualificats i per tant no comptabilitza, va ser l’equip de 4x200 m, format per Gómez, Moya, Vílchez i Kevin Poulet. Van quedar eliminats per sobrepassar la línia a l’hora de passar el testimoni en un dels relleus.
Leo Sangrà va ser quart en els 200 m amb un registre de 24,64, la mateixa posició que Poulet va assolir en els 400 m (51,98). Swan Medeiros va concloure cinquè als 3.000 m (9.15,66), i vuitens Xavier Consegal als 60 m tanques (10,74), Dídac Láinez al salt d’alçada (1,40 m) i Denis Diéguez en el triple salt (9,72 m).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT