PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sindicat de Bombers demana una concreció de l’horari laboral

El col·lectiu vol que es reprenguin els 33 acords de les taules de treball

Per ESTEFANIA GRACIA

Un treballador dels Bombers d’Andorra.
Un treballador dels Bombers d’Andorra. | EL PERIÒDIC
El sindicat de Bombers es va reunir dimarts amb el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, per mostrar les inquietuds i demandes d’aquest sector vers la reforma de la Llei de la funció pública. 
Una de les peticions que va formular el col·lectiu és la concreció de l’horari laboral, ja que segons el president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, «la llei de funció pública no estableix la jornada laboral dels funcionaris, tant dels bombers com dels altres col·leciuts, i per ara, nosaltres ens regim pel Codi de relacions laborals, perquè és l’únic document on la jornada laboral i està establerta». Però «ja que tenim la llei pròpia dels funcionaris, entenem que s’han de marcar aquests aspectes». 
 
Tot i això, Torra va destacar que aquesta trobada va ser només «un primer contacte de presentació, però com ja teníem el tema força avançat, vam poder mostrar els nostres suggeriments al ministre». D’aquesta manera, el col·lectiu ha demanat que es reprenguin els 33 acords de les taules de treball de la funció pública «que ja havíem acordat amb l’anterior Govern». Entre aquests acords es troben també les revisions de les contractacions eventuals, els riscos professionals o les assegurasses. «Ara estarem a l’espera que se’ns doni resposta i suposem que cap a finals d’any se’ns presentarà un avantprojecte de llei on s’hi recolliran les nostres propostes i neguits». 
 
Torra també creu que per seguir endavant el Govern ha d’aclarir quins són els models de funció pública i les modificacions que es volen aplicar a la llei, «perquè a hores d’ara encara no les sabem». A més, aquesta regulació a passes llargues no és un fet aïllat, i és que Torra destaca que el Govern «s’ha deixat 14 reglaments per desenvolupar dins de la llei de funció pública, perquè és molt extensa i en diversos articles s’especifica que aquest apartat s’haurà de regular prenent com a partida els reglament».
 
Llei del cos de bombers/ Tanmateix, el col·lectiu està a l’espera d’avançar en la llei del cos de bombers, ja que Torra va destacar que a mitjans del mes d’octubre es van fer arribar les esmenes del col·lectiu per l’avantprojecte d’aquesta legislació i «encara no tenim cap resposta directa». «Nosaltres tenim un reglament de l’any 80 i la nostra reivindicació ja és històrica, des de fa uns 25 anys demanem que el cos de bombers tingui una llei i que no es reguli a base de decrets, perquè cada Govern que arriba ens fa un decret diferent». Tot i això, «entenem que si la llei ha de ser com les modificacions que s’han presentat darrerament, on no es dóna cap seguretat jurídica, el reglament actual ja es pot quedar 25 anys més». 
 
Al finalitzar la setmana, el ministre Alcobé s’haurà reunit amb tots els sindicats per recollir els suggeriments respecte la reforma de la Llei de la funció pública. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT