PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els farmacèutics veuen admès el recurs contra un professional forà

El Constitucional estudiarà si anul·la l’autorització d’ofici del demandat

Per M. C.

El farmacèutic podria perdre el permís malgrat ser propietari del local.
El farmacèutic podria perdre el permís malgrat ser propietari del local. | TONY LARA
El Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit el recurs d’empara presentat per la representació processal del Col·legi Oficial de Farmacèutics d’Andorra per tal que deshabiliti un professional de l’àmbit –autoritzat amb anterioritat pel Govern–, procedent de l’estranger, d’exercir al Principat. 
 
La resolució de la institució, que dóna peu a l’estudi del cas per part dels magistrats, va ser publicada ahir al Butlletí de l’Estat (BOPA), per tal de notificar a les diferents parts implicades: tant a l’afectat com a l’associació recorrent, així com al Govern i altres implicats de l’àmbit legal.
 
Demanda del col·legi/ Amb el recurs interposat el passat mes de setembre, el Col·legi de Farmacèutics sol·licitava al Constitucional que «anul·li l’autorització d’exercir la professió de farmacèutic a Andorra» a un professional forà en «entendre que l’autorització», atorgada per l’Executiu, «no pot subjectar-se, tal i com s’ha argumentat, en l’adquisició d’un local o negoci concret». 
 
El subjecte contra qui s’exigeix la inhabilitació per a dur a terme la seva activitat al Principat, és un farmacèutic procedent d’Espanya que  adquiria a Encamp un establiment de la branca. El Govern va concedir al comprador de la farmàcia encampadana una autorització de professional liberal subjecta a la condició que únicament podria desenvolupar la tasca al local adquirit. 
 
La Batllia, posteriorment, va retirar aquest permís davant la presentació d’un recurs del Col·legi en considerar que el permís facilitat per l’administració central no podia limitar-se únicament a la farmàcia que l’home hauria adquirit a la parròquia encampadana: «L’autorització no pot subjectar-se», segons resa el recurs presentat per l’agrupació oficial andorrana i publicat al BOPA ahir, «tal i com s’ha argumentat, en l’adquisició d’un local o negoci en concret». En aquest cas, la farmàcia d’Encamp.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT