PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amb els Europeus al cap

L’equip nacional competeix amb set components a la Valtellina Orobie

Per JOAN JOSEP BLASCO

Inka Bellés, a la Font Blanca.
Inka Bellés, a la Font Blanca. | Tony Lara
La segona prova del calendari de la Copa del Món es desenvolupa a Itàlia. La Valtellina Orobie compta amb la participació amb 7 membres de l’equip nacional. La prova serà una bona pedra de toc per veure en quin estat arriben els andorrans de cara als Campionats d’Europa del principi del mes vinent.
 
Joan i David Albós, Jordi Solé, Xavi Areny, Jaume Planella, Inka Bellés i Marc Font afronten la cita amb diferents objectius. Avui es disputa la cursa individual, amb poc més de 17 quilòmetres de recorregut i 1.775 metres de desnivell positiu. El punt més alt és el cim del Meriggio, a 2.350 m. Els primers metres de la sortida i l’arribada es realitzen a peu per l’escassetat de neu existent a les cotes més baixes. Diumenge és el torn de l’esprint, amb un recorregut que va haver de canviar-se d’ubicació per la manca de neu.
 
L’objectiu de bona part dels corredors és el d’estar en un percentatge del 17% i «entrar entre els trenta primers, igual que en la resta de curses de la Copa del Món», afirma el seleccionador, Marc Pimienta, remarcant que es tracta de «consolidar el que algun d’ells van aconseguir a la Font Blanca». La Valtellina Orobie serveix per acabar de definir l’equip que la setmana vinent participarà a Suïssa als Campionats d’Europa. La prova italiana arriba «en dies claus de la temporada, ja que estem preparant l’Europeu. Serveix per veure si el treball que s’està fent és efectiu»

D’altra banda, diumenge es dispta el Trofeu 3 fronteres, puntuable per a la Copa d’Andorra. La sortida es troba a la zona de Cubil, a l’estació de Grau Roig, amb un traçat de 1.688 metres de desnivell.
PUBLICITAT
PUBLICITAT