PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els fets delictius a la Seu disminueixen un 1,6%

La mitjana d’actes criminals és de 27 per cada 1.000 habitants

Per EL PERIÒDIC

Junta Local de Seguretat 2016 de La Seu d’Urgell, ahir.
Junta Local de Seguretat 2016 de La Seu d’Urgell, ahir. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell va celebrar ahir la sessió ordinària a l’ajuntament urgellenc per fer balanç de les actuacions policials durant l’any passat a la capital alturgellenca. 
 
De les dades objectives que se’n deriven de les diferents actuacions realitzades durant l’any a la ciutat, hi destaca la disminució de l’1,6% dels fets delictius respecte el 2014. Vers aquests fets, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va manifestar que s’ha pogut «constatar la bona feina i la coordinació entre tots, fet que es tradueix en una gran eficiència policial al nostre municipi». Així, «un any més podem tornar a afirmar que la Seu d’Urgell segueix sent una ciutat segura». 
 
Aquesta afirmació es desprèn comparant la mitjana dels fets delictius que tenen lloc a nivell de Catalunya, que és de 70 per cada 1.000 habitants, amb la mitjana de la Seu, que és de 27, segons ho comunica l’ajuntament de la mateixa ciutat. Tanmateix, dins dels fets delictius, s’han reduït els perpetrats contra les persones, però han pujat lleugerament els produïts contra el patrimoni. «Aquestes dades cal emmarcar-les dins d’una estabilitat, ja que en els darrers anys hi ha hagut una gran disminució dels delictes en general», va puntualitzar el responsable dels Mossos d’Esquadra. 
 
A més, respecte als accidents de trànsit dins del municipi, la Seu d’Urgell també presenta una «progressió espectacular» a la baixa, segons va matisar l’inspector de la Policia Municipal de la Seu. 
 
Durant l’any 2015 es van produir 40 accidents, bàsicament tots lleus i sense cap víctima mortal. Aquesta dada segueix en la línia descendent dels accidents de trànsit a la ciutat que des de l’any 2000 fins al 2015 s’han reduït en un 310%.  
 
D’altra banda, la prostitució en domicilis particulars ha estat una altra qüestió que ha abordat la Junta Local de Seguretat. Al respecte, els membres van deixar palès que «es continua realitzant actuacions policials i treballant per minimitzar i reduir més els problemes col·laterals que comporta a la convivència ciutadana». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT