PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Suspès el Concurs d’escultures de neu 2016 per la climatologia

El Comú d’Encamp anul·la el certamen per les previsions del temps

Per E. J. M.

Una imatge de l'edició del 2014.
Una imatge de l'edició del 2014. | ALEX LARA
El Comú d’Encamp ha decidit anul·lar el Concurs d’escultures de neu 2016 «perquè la climatologia impedeix celebrar-lo», segons va informar ahir en un comunicat. La corporació argumenta que «les altes temperatures, la manca de precipitacions i les previsions meteorològiques per a les pròximes setmanes han obligat a prendre aquesta decisió». L’equip organitzador lamenta la suspensió del certamen però ha assegurat que el concurs es reprendrà l’any vinent, sempre que les condicions ho permetin.
 
Tot i que aquest cap de setmana es preveuen precipitacions abundants en forma de neu, l’hivern suau i les temperatures primaverals de les últimes setmanes no garanteixen les condicions per conservar la neu al Pas de la Casa, on té lloc el certamen. Per tant, s’ha optat per ajornar la cita fins l’any que ve.
 
El certamen havia de celebrar la seva tercera edició consecutiva després d’haver estat suspès durant uns anys. El concurs es va anul·lar l’any 2007 per les condicions meteorològiques i no es va tornar a convocar els escultors fins a l’edició del 2014, quan es va reprendre. Per recuperar la iniciativa, el Comú d’Encamp va optar per fer-lo el més professional possible, per això hi participen autors d’arreu i també hi ha una categoria per als estudiants.
 
Per als artistes treballar amb la neu és interessant ja que és un material molt diferent als que estan acostumats, des de la fusta a la pedra. Els participants disposen d’un bloc de neu compactat, gelat, per poder treballar-lo i donar-li la forma que prefereixin, sempre segons la temàtica del concurs.
 
En el concurs de l’any passat, dedicat a la mitologia grega, el guanyador de la categoria professional va ser Lluís Ribalta, amb l’obra Sàtir, seguit pel Minotaure, de Ramon Masramon i Mar Sala, i de Malefici, d’Arnau Pérez. La menció especial i premi del públic va ser per a l’escena irònica del Menjador social, d’Emiliano Lorenzo. En la categoria d’estudiants el guanyador va ser Rubén Milena, amb l’obra titulada Oracle. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT