PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús es torna a fracturar la clavícula i és intervingut

El pilot andorrà cau als entrenaments del circuit de Cartagena per un error en el canvi de marxes

Per EL PERIÒDIC

Cardelús, després de la intervenció a la clavícula.
Cardelús, després de la intervenció a la clavícula. | PROMORACING
Complicacions per a Xavi Cardelús en l’estrena de la pretemporada. El pilot de Promoracing va patir una caiguda durant els entrenaments duts a terme al circuit de Cartagena durant el cap de setmana i es va trencar la clavícula esquerra.
 
L’equip de l’andorrà va indicar que la caiguda no va ser «excessivament violenta», però va tenir mala sort en caure en una «posició dolenta». De fet, la moto va quedar en perfectes condicions després de l’incident, i va ser el pilot qui va quedar més malparat. En un revolt, Cardelús va voler fer un canvi de marxa, però la caixa de canvis no va respondre, cosa que va provocar la caiguda. 
 
Aquesta va obligar el pilot a sotmetre’s a una intervenció quirúrgica per reduir la fractura de la clavícula esquerra i així accelerar el procés de recuperació i no comprometre la resta d’entrenaments previstos abans d’iniciar la nova campanya 2016. El doctor encarregat de l’operació, el traumatòleg Rafael González Adrio, va aprofitar l’entrada a quiròfan per retirar alguns dels claus que va fer servir el pilot de Promoracing l’any passat al peu esquerre. 
 
«Afortunadament tot ha anat molt bé i espero acabar amb això aviat i començar la recuperació», explicava Cardelús després de ser intervingut. Sobre la caiguda, el motociclista explicava que «no va ser res aparatosa. De cada 10 caigudes que es poden tenir d’aquestes característiques, la majoria es resolen sense cap mena de lesió, però vaig caure malament i em vaig tornar a trencar la clavícula». 
 
Com és habitual després d’una lesió, Cardelús ja pensa en tornar a pujar a la moto, i així ho va expressar l’andorrà: «Ara ja només queda treballar a fons en la recuperació física per seguir amb normalitat el ritme de la pretemporada». La primera cursa del calendari està programada per al 17 d’abril al circuit de València. El jove andorrà espera poder ser-hi amb la seva Kalex en la seva segona temporada en la categoria de Moto 2.
PUBLICITAT
PUBLICITAT