PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra «supera les expectatives» del secretari general de l’OMT

Talib Rifai destaca que el país ja sabia l’important que és el turisme abans de rebre l’especificació

Per ESTEFANIA GRACIA

Entrega de la carta oberta sobre els viatges i el turisme al cap de Govern, ahir.
Entrega de la carta oberta sobre els viatges i el turisme al cap de Govern, ahir. | TONY LARA
El secretari General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Talib Rifai, va entregar ahir al cap de Govern, Toni Martí, la 82a Carta Oberta sobre els viatges i el turisme de l’Organització Mundial del Turisme i el Consell Mundial de Viatges i Turisme (CMTV).
Durant l’entrega, Rifai va destacar que el lliurament s’ha fet «perquè Andorra no pot ser un país fins que no rebi aquesta carta». «Però també entenc que el Principat no necessita tenir explicacions sobre l’important que és el turisme, perquè després de la reunió que he tingut amb el cap de Govern, s’han superat les meves expectatives i m’han demostrat que el país ja entén la importància del turisme». 
 
Així mateix, Martí, va matisar que no afegir-se a aquesta carta «seria anar contra els nostres orígens, perquè Andorra sap que el turisme ens aporta molt». A més, «el comerç representa el 25% del nostre Producte Interior Brut (PIB), i associat amb el turisme, gairebé arribem al 50%».
 
Un turisme responsable / D’altra banda, durant el lliurament el cap de Govern va puntualitzar que el turisme del Principat no és «només un factor de creixement i benestar, conté diversos valors i qüestions importants com la cohesió social». 
 
Andorra té una societat «plural i diversa», i això també «ens ho ha portat el turisme», va destacar Martí. Tanmateix, el cap de Govern va voler remarcar que el Principat és un país petit, «i això ens permet tenir un turisme més responsable i proper al medi ambient». 
El secretari general també va felicitat a Andorra per la seva estratègia turística dirigida a la diversificació de l’oferta en àrees com el turisme de natura, el turisme de neu o el turisme esportiu.
 
Rifai es troba a Andorra amb motiu del 9è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, i amb aquesta visita, és la segona vegada que el membre fa estància al país
 
Foment del turisme / L’Organització Mundial de Turisme –organisme de les Nacions Unides– i el Consell Mundial de Viatges i Turisme –que és el fòrum mundial per als líders de negocis en viatges i turisme– tenen com a objectiu essencial impulsar el sector del turisme cap a un creixement sostenible i equilibrat i prioritzar polítiques dirigides a maximitzar el seu potencial de desenvolupament. 
 
L’organisme Compta amb 157 Estats membres, 6 membres associats i més de 480 membres afiliats. L’any 1996 el Principat d’Andorra es va adherir a l’OMT. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT