PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alerta a Fontaneda per enverinament de gossos

El veïnat de Sant Julià està preocupat perquè s’han trobat salsitxes amb claus al parc infantil i s’han produït enverinaments de gossos i gats

Per ESTHER JOVER MARTIN

Zona del parc infantil situat a l’inici de la carretera de Fontaneda
Zona del parc infantil situat a l’inici de la carretera de Fontaneda | COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA
Els perfils de les xarxes socials dedicats als animals, sobretot gossos i gats, van plens des de fa setmanes d’una alerta per enverinaments i ara, a més, per la troballa de salsitxes de Frankfurt amb claus a dins amb la voluntat de matar els animals de companyia. La zona en què  s’han donat més casos és la de Fontaneda on, a més, hi ha un parc infantil, per tant, el perill s’incrementa ja que és una àrea freqüentada per la canalla.
 
L’Associació Canina d’Andorra (Acana), alerta al seu perfil de Facebook de verí a Sant Julià de Lòria: «Una altra vegada ens passen l’avís que han trobat verí, i menjar amb claus a la zona de Fontaneda... Al parc infantil!!!!! S’ha donat avís al servei de circulació de la parròquia, però extremeu precaucions!!!». Acana especifica que es tracta del parc que hi ha al principi de la carretera de Fontaneda, no a dins del poble.
 
A la pàgina de l’associació Laika també s’ha compartit l’avís d’una veïna laurediana que acostuma a passejar per Fontaneda amb la seva gossa: «Tornen els assassins de gossos i gats amb verí i salsitxes amb clau, molta atenció». La ciutadana, Cristina Alcaraz, va explicar ahir que té constància d’un gos Yorkshire que ha estat enverinat i d’un gat trobat mort, i va admetre que «els propietaris de gossos tenim por». A més, Alcaraz va recordar que «la processionària» també és perillosa per als animals, i actualment els boscos n’estan plens. El més alarmant, però, és que el verí i les salsitxes es distribueixen en un parc destinat a les criatures. 
 
D’altra banda, al perfil Andorra Gats i Gossos, Tañía Villa aprofita per criticar que el Govern i els comuns es plantegin «invertir diners en analitzar merdes, mentre hi ha gossos que estan morint a la gossera, malalts i del fred que passen, les instal·lacions són pèssimes, i mentrestant no es fan esterilitzacions per controlar els gats de carrer... Pocavergonyes! I no parlem dels forats de la muntanya  en què els caçadors aglomeren els seus gossos en horribles condicions, alguns passant fred, gana...».
 
La ciutadana ha estat molt contundent, però coincideix en què fa uns dies, com va informar EL PERIÒDIC, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va rebre una denúncia de les condicions en què viuen 17 gossos a Ransol. En canvi, quant a les esterilitzacions de gats de carrer, el director d’Agricultura, Landry Riba, va anunciar que durant el 2015 es van tractar 78 felins, i va recordar que aquest any es continuarà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT