Lluís Marín guanya llocs a la general de la Copa del Món de surf de neu

A Veysonnaz és quart a la primera cursa i tretzè a la segona

Marín, de groc, encapçala una de les curses a Veysonnaz, dissabte.
Marín, de groc, encapçala una de les curses a Veysonnaz, dissabte. | FIS
Actuació destacada de Lluís Marín a la Copa del Món. Va ser a l’estació suïssa de Veysonnaz. El surfista andorrà guanya punts a la classificació general, sumant-ne 700 durant el cap de setmana. Especialment lluïda va ser la primera cursa, on va fregar posició de podi, signant la quarta plaça. A la segona va ser tretzè.

A la prova inicial les places de podi van decidir-se a la foto-finish, marcant que Marín creuava la línia de meta a la quarta plaça de la final, sumant 500 punts. A la segona carrera als vuitens va ser segon, mentre que als quarts només podia ser quart, el que va deixar-lo fora de les semifinals i donant-li la tretzena plaça, que li reporten 200 punts. Es troba setè a la general amb un acumulat de 2.088. El líder és el francès Pierre Vaultier amb 4.640, seguit per l’asutríac Alessandro Haemmerle (3.440) i el rus Nikolay Olyunin (3.060). La darrera prova del calendari són els pròxims 19 i 20 d’aquest mes a l’estació catalana de Baqueira Beret. «Ha sigut una llàstima perquè he perdut una oportunitat boníssima d’estar al davant a la general, ara queda Baqueira i serà molt difícil», assenyala Marín.

Podis a Baqueira / Els esquiadors andorrans van aconseguir pujar quatre cops al podi a les curses de categoria citizen que van disputar-se a Baqueira. Sara Raméntol va adjudicar-se el gegant amb un crono de 2.47,98 minuts. Sissi Hinterreitner va acabar sisena (2.51,78), Mariona Raméntol vuitena (2.52,43), Clàudia Mijares onzena (2.54,81), Laura Arnabat dotzena (2.54,85) i Marta Ribó tretzena (2.54,94). A l’eslàlom, Hinterreitner va vèncer amb un registre de 2.02,65, mentre que Sara Raméntol va ser segona (2.03,89). Mijares va ser quarta amb (2.05,84) i Aina Cinca tretzena (2.12,96). No van finalitzar Arnabat, Ribó i Mariona Raméntol.

En categoria masculina, al gegant Pol Robert va completar la cursa en novena posició amb 2.30,51. Pol Suárez va ser onzè (2.30,92), Arnau Puig dotzè (2.31,08), Albert Pérez tretzè (2.31,14), Lucas López setzè (2.32,07), Joaquim Rodríguez dinovè (2.32,56) i Martín Vargas 26è (2.33,17). A l’eslàlom, Matías Vargas va imposar-se amb un temps d’1.59,98. Arnau Puig va ser setè (2.01,81), Àlex Rius novè (2.01,89), Robert 21è (2.04,44), López 23è (2.04,97), Suárez 26è (2.05,61), Rodríguez 28è (2.06,63). No van acabar Pérez, Cerni Mesa i Martín Vargas.