PUBLICITAT

ORDINO

Les sancions per les tifes de gos cobriran la prova de l’ADN

Els consellers de Medi Ambient es reuniran amb la ministra Calvó

Per E.J.M

Dos gossos utilitzen un pipicà ubicat a la parròquia d’Escaldes-Engordany
Dos gossos utilitzen un pipicà ubicat a la parròquia d’Escaldes-Engordany | Àlex Lara
Els comuns es volen posar seriosos, i molt, amb els propietaris de gossos que no recullen els excrements dels seus animals. La idea d’analitzar l’ADN de les tifes per localitzar la persona incívica pren força, i les set corporacions ho veuen bé. El cost de la mesura, però, és elevat i per no carregar els comuns, la sanció imposada a l’amo del gos haurà de ser proporcional, és a dir, haurà de cobrir l’import de l’anàlisi. 
 
El tema es va comentar en la reunió de cònsols mensual que va tenir lloc ahir a Ordino. «Tots hi estem d’acord perquè és un problema de tots», va puntualitzar el cònsol amfitrió, Josep Àngel Mortés. El cònsol  va avançar que els consellers de Medi Ambient de tots els comuns es reuniran pròximament amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, per exposar-li la iniciativa. 
 
La proposta agrada, però cal trobar la fórmula per crear un banc de dades d’ADN dels gossos. Tots els gossos censats al país (n’hi ha milers) hauran de formar part d’un banc de dades i caldrà veure com es fa: En la visita al veterinari? Hi haurà un termini obligatori per inscriure el gos al banc de dades d’ADN?
 
SANCIONS / Cada comú disposa d’una Ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia, que estableix que el propietari d’un animal de companyia ha d’evitar que aquest embruti la via pública, i si ho fa, «recollir i retirar els excrements de l’animal immediatament i de forma convenient i netejar, si és necessari, la part de la via o el mobiliari públic que en resulti afectat». Les sancions van des dels 60 euros als 300 euros, per als infractors reincidents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT