PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Agència Andorrana Antidopatge, a punt per a la seva creació

El Consell General sotmet avui a votació el Projecte de llei per adequar-se al codi internacional de l’AMA

Per EL PERIÒDIC

Olga Gelabert i Jordi Beal.
Olga Gelabert i Jordi Beal. | Tony Lara
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va informar ahir en el Consell de Ministres que els treballs d’adequació dels textos normatius del codi de l’organització nacional antidopatge havien finalitzat. Això permetrà que en breus, Andorra no es trobi en una situació de no conformitat amb el codi mundial de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), en la qual va entrar de manera oficial el passat 18 de desembre, quan l’AMA va declarar a la Comissió Estatal Antidopatge aquesta situació. 
 
Això obligava al Ministeri a agilitzar els tràmits per a la redacció de la Llei de Prevenció del Dopatge, paral·lela a la Llei de l’Esport, que no s’actualitza des del 1998, en la qual va explicar que volien treballar des de l’inici de la present legislatura. 
 
Avui mateix, el Consell General sotmetrà a votació el projecte de llei de creació de l’Agència Andorrana Antidopatge (AAA), després que la Secretaria d’Estat d’Esports hagi treballat en les darreres setmanes en coordinació amb l’AMA per redactar un text que estigués d’acord amb el Codi Mundial. 
Una vegada es passi el tràmit parlamentari i quedi aprovada la llei, l’AAA adoptarà els reglaments internacionals i s’hauran complert els requisits necessaris per tal que el Principat deixi de figurar en la llista de no conformitat de l’AMA, complint així un dels objectius inicials del Ministeri i la Secretaria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT