PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Les escoles de la Seu i Castellciutat celebren el Dia de l’Arbre

Per El Periòdic

Plantada d’arbres.
Plantada d’arbres. | ajuntament de la seu
Com a cloenda de trimestre i adherint-se a la celebració del Dia Forestal Mundial, prop de 200 alumnes de cicle superior de les cinc escoles de la Seu d’Urgell i Castellciutat van realitzar ahir tot un seguit d’activitats relacionades amb el coneixement de la flora i fauna de l’entorn, i el respecte mediambiental.
El matí es va iniciar amb la plantada conjunta d’arbres. Aquest any pollancres i blades han estat les espècies que s’han unit a les plantades en cursos anteriors. A cada arbre se li va col·locar una etiqueta amb el nom del centre i el de l’espècie plantada i van ser regades, simbòlicament, amb un poema de Màrius Torres, ja que el 21 de març se celebra també el Dia Mundial de la Poesia. 
Posteriorment, els nois i les noies van realitzar els diferents tallers, que es van programar amb el suport de diverses entitats del territori. Així, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell van poder aprendre com elaborar pega a partir de la resina d’ametller i al parc del Valira van realitzar un itinerari guiat per conèixer la vegetació del parc i el projecte de les caixes-niu col·locades a la zona per facilitar als ocells un lloc per niuar i punts d’alimentació durant la tardor-hivern, ja que és una època en que escasseja l’aliment. Els joves també van gaudit de diversos jocs mediambientals. L’activitat que va tancar la jornada va ser l’alliberament d’un picot garser i un esparver, a càrrec del Agents Rurals de l’Alt Urgell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT