PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els beneficis de BancSabadell creixen en gairebé un 5%

L’entitat va tancar el passat any amb 7,6 milions d’euros en positiu

Per EL PERIÒDIC

Un caixer del BancSabadell a Andorra.
Un caixer del BancSabadell a Andorra. | TONY LARA
BancSabadell ha tancat l’exercici del passat any amb un saldo positiu de 7.610.000 euros, amb un increment del 4,71% respecte al benefici obtingut en l’exercici anterior, la qual cosa confirma el creixement constant dels resultats des de l’any 2008, quan va esclatar la crisi financera mundial, segons destaquen des de l’entitat.
 
A parer del president del banc, Robert Cassany, «els resultats del 2015 posen de relleu l’encert en la estratègia seguida pel banc des dels seus inicis de dur a terme una política prudent en tots els aspectes i de dedicar el cent per cent dels seus recursos a fer banca al Principat».
 
Els recursos de clients depassen els 1.600 milions d’euros. Aquesta evolució favorable s’avé amb la progressió que segueix l’entitat i «és un reflex també del creixement constant de quota de BancSabadell d’Andorra en el mercat andorrà, que avui se situa al voltant del 15%», assegura l’entitat bancària.
 
La ràtio de morositat és del 3,93% del total de la inversió creditícia a clients, amb una cobertura entre garanties reals i provisions del 100%. Pel que fa a la ràtio de solvència, el tancament d’exercici és del 20,77%, un percentatge que duplica el mínim establert del 10%. «Això evidència l’encert de la política del banc d’incrementar la seva capitalització amb una adequada gestió dels riscos», matisa el banc. 
La ràtio de liquiditat del 60,15% és també superior al requeriment mínim legal del 40%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT