Entrebanc del MoraBanc que ho complica tot

El MoraBanc cau davant el RETAbet.es GBC, s’allunya dels play-off i tampoc encarrila la permanència

Per ALBERT CANES

Stephen Holt punteja un llançament de Txemi Urtasun, en el partit entre el RETAbet.es GBC i el MoraBanc. | ACB Photo / L. Garcia
Estava clar que el cuer, el RETAbet.es GBC, encara havia de sumar més triomfs d’aquí a final de temporada. Un d’ells podia ser el d’ahir, davant un MoraBanc Andorra en una dinàmica irregular. Malgrat tot, el conjunt tricolor depenia del seu nivell de joc per sumar la victòria, però no va saber estar fi, per enèsima vegada, en els instants decisius del duel i es van auto condemnar a la derrota, a més de complicar-se considerablement els play-off.

Cap dels dos equips semblava estar fi en el començament de partit. Tant el RETAbet.es com el MoraBanc perdien pilotes no forcades en atac que donaven un ritme lent d’anotació. Però els tricolors es van entonat mitjançant el triple. Betinho Gomes, amb dos, David Navarro i Luka Bogdanovic, més una cistella de Vícor Sada van conformar un parcial de 2-11 que posava al conjunt andorrà 10 punts a sobre quan només s’havien disputat set minuts de partit (8-18). Va entrar a pista Zoran Vrkic per tallar la dinàmica amb un dos més u. L’equip local va anar entrant en el partit i un triple de Travis Wear en els darrers segons del primer quart, l’únic de l’equip basc en el període, va retallar la distància en el marcador fins deixar el resultat en 19-24 a la conclusió dels 10 primers minuts.

Sagnia tricolor / Tot va canviar de manera radical en el segon quart. El Guipúscoa va començar a tenir un encert màxim des de la línia exterior i no només va posar-se per davant en el marcador, sinó que va assegurar-se un matalàs de nou punts (39-30). Un parcial de 16-4 demolidor, amb quatre triples consecutius, dos de Vrkic, un de Txemi Urtasun i un altre de Wear, amb un total de cinc en el període feia, sagnar momentàniament als tricolors, que no trobaven l’encert exterior de cap manera i en defensa feia aigües deixant en tots els triples locals sol al llançador. Daniel Clark i Stephen Holt van ser els únics que van poder encertar des de més enllà de la línia de 6,75 i un parcial final de 2-8 va fer que el mal començament del segon temps no fos tan greu en quant a possibilitats ja que el partit estava obert de cara als últims dos quarts (46-44).

Anades i tornades / Holt encetava el tercer quart amb un triple i tornant a posar per davant al MoraBanc en el marcador (46-47). Però aquesta cistella seria la primera d’una sèrie d’intercanvis entre els dos equips que feien canviar constantment l’avantatge del duel. Els intercanvis més destacats van ser els que van protagonitzar Bogdanovic i Llompart amb dos triples seguits cadascun que finalment posava als bascs per davant (56-55).  Semblava que els locals marxaven amb dos tirs lliures de Vrkic i un dos més u de Jordi Grimau (61-57) abans d’arribar a la fi del tercer període, però el MoraBanc va reaccionar de seguida i amb un parcial de 0-6, amb cistelles de Bogdanovic, Shawn Jones i Navarro, aquesta última gairebé sobre la botzina, van situar als tricolors per davant abans de disputar els 10 darrers minuts, els quals s’encaraven amb tot obert.

Jones ampliava el marge en la primera acció de l’últim temps (61-65), però el RETAbet.es va realitzar un parcial de 7-0, amb un dos més u d’Urtasun i les cistelles de Danny Agbelese i Pedro Llompart, i els locals es tornaven a posar per davant en el marcador (68-65). El Guipúscoa jugava amb els tres punts de marge que tenia, però després d’una cistella de Clark va aparèixer un Vojdan Stojanovski, que no se l’havia vist en tot el partit, per posar per davant als tricolors (70-71). Doblas contestava a l’avantatge tricolor, però l’aler macedoni va seguir anotant cistelles vitals per situar als tricolors tres punts a sobre quan restava menys de dos minuts per a la conclusió del matx (72-75).

La història de sempre / Peñarroya va fer seure a Stojanovski i l’anotació del MoraBanc es va frenar en sec. Això ho va aprofitar el conjunt de Porfi Fisac, que amb un triple de Grimau i un altre de Landry va capgirar el marcador en qüestió de segons (78-75). Els últims instants van ser de faltes i tirs lliures i Stojanovski va tornar a entrar per ser l’encarregat de llançar-los, amb màxima efectivitat. L’aler va fer 13 dels 17 punts del MoraBanc en el darrer quart. A l’altra cantó de la pista, però, els tirs lliures també entraven i quan restaven 4,9 segons (82-79), Peñarroya va demanar al macedoni fallar el segon llançament per així agafar el rebot i buscar cistella. L’experiment no va sortir i els tricolors van consumar la derrota (83-80) a la pista de l’últim classificat de la Lliga Endesa.

Amb aquesta derrota, el MoraBanc va passar a situar-se a dues victòries de les places de play-off, amb un balanç de 11 triomfs i 15 desfetes i amb vuit jornades encara per disputar-se, es troba més lluny que mai de poder ser al top-8 final.