PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’Estació Nacional d’Autobusos entrarà en servei al desembre

La teulada de l’edificació formarà un cos únic i comptarà amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, presenta la futura estació d’autobusos, ahir.
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, presenta la futura estació d’autobusos, ahir. | TONY LARA
L’Estació Nacional d’Autobusos estarà en ple servei –segons les previsions de Govern– abans de finalitzar el mes desembre. L’Executiu va confirmar ahir que per dur a terme les obres, els interessats podran presentar les seves ofertes fins a l’11 de maig. El termini previst d’execució dels treballs és de 20 setmanes. 
 
La voluntat és iniciar l’obra «la darrera setmana de maig o la primera de juny, i enllestir-la a finals de setembre», segons va matisar el Ministeri d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. Al mes de juliol «es podria fer la licitació de la concessió i adjudicar-la entre agost i setembre perquè estigués en servei al mes desembre». 
 
El projecte contempla la construcció d’una marquesina –que també és la teulada de l’edificació formant un cos únic– i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Una proposta realitzada a demanda del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat per tal de fer «una infraestructura adaptada al nou model energètic que impulsa el país», va destacar Torres. 
 
L’estació estarà ubicada sobre el nou pont del riu Gran Valira i comptarà amb una andana per a deu autobusos estacionats de fins a 15 metres. A més, es construirà un carril de circulació interior.
 
Altres licitacions / Durant el Consell de Ministres el Govern també va aprovar el projecte i la licitació de la campanya de pavimentació i reforç de les calçades de les carreteres generals, secundàries i carrers. Els treballs tenen una estimació pressupostària de 4.499.701,27 euros. El 61% de l’import es destinarà a obra nova, mentre que un 15,26% serà per a les demandes dels comuns i el 23,6% restant per a les carreteres generals. Les obres «s’han licitat per modalitat d’urgència ja que cal arranjar alguns trams de carretera per on passarà el Tour de França», segons va destacar Torres.
 
També en l’àmbit ciclista, el Govern va aprovar la licitació de les obres del projecte de carril bici i adaptació dels vorals de la CG1 a Sant Julià (entre el Punt de Trobada i la rotonda d’accés a l’EDAR sud) així com la licitació de les obres del carril bici i adaptació dels vorals de la plaça Laurèdia fins a la rotonda del riu d’Auvinyà en sentit descendent. Tanmateix, el Govern va aprovar la licitació de les obres (amb un termini d’execució previst de 12 setmanes) per realitzar el projecte de connexió per a vianants mitjançant una voravia de la zona industrial del Lloset d’Encamp fins al Torrent Pregó. 
 
Així com la licitació de les obres pertinents i dels treballs de qualitat referents al projecte d’eixample i rectificació de la CG3 en el tram d’Arans fins al Cresp, a Ordino. Finalment, l’Executiu va aprovar la licitació dels treballs d’intervenció de manteniment i reparació a l’església de Sant Vicenç d’Enclar mitjançant un concurs nacional.
 
Heliport i regulació de sòls / Pel que fa a la futura construcció de l’heliport, Torres va matisar que tot i que no s’ha iniciat un estudi concret per avaluar el territori situat prop de FEDA, aquest compleix «un seguit de requisits favorables» que el Govern té en consideració. 
 
D’altra banda, vers el neguit que va presentar la passada setmana el Comú de Sant Julià vers la modificació de la Llei del sòl, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar que la modificació evitarà que el Govern hagi de compensar als comuns, tot i que no s’avançarà «sense un diàleg previ» amb aquests . 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT