PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí, «satisfet» amb les dues ofertes per Vall Banc

El cap de Govern lamenta que cap banc nacional hagi licitat

Per LÍDIA RAVENTÓS

| TONY LARA
El cap de Govern, Toni Martí, va expressar ahir que està «satisfet» de tenir dues ofertes sobre la taula per a l’adquisició de Vallbanc «i no menys». Martí va assegurar durant la seva compareixença extraordinària a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que «si fa cinc mesos ens haguessin dit que estàvem en aquest procés estaríem ben contents, però ara segurament es vol més». Amb tot, Martí va reconèixer que «a mi m’hauria agradat que la banca andorrana hagués fet una oferta».

El responsable de l’Executiu va insistir en què l’encarregat d’analitzar les dues ofertes rebudes és l’AREB i va recordar que l’entrada d’entitats estrangeres a la subhasta es va considerar una bona opció des del principi del procediment. Martí va afegir que «també es deia que això obria més possibilitats a què els empleats de BPA, avui dia de Vall Banc, poguessin continuar la seva feina». El líder de l’Executiu va recalcar que «fa uns mesos es deia que tot era fum i que anàvem cap a una liquidació», en resposta a les crítiques que han estat rebent des de diferents sectors durant els darrers mesos en què no arribava la solució esperada.

Així mateix, també es va mostrar esperançat amb la possibilitat que el procés de resolució de Banca Privada d’Andorra estigui enllestit abans del Debat d’Orientació Política previst pels propers 4 i 5 de maig. En aquest sentit, va remarcar que «tinc l’esperança que hi haurà una compra de Vall Banc». «Andorra sempre ha pogut fer de les crisis, una oportunitat», va concloure insistint en el discurs del Govern que sempre ha destacat la fortalesa andorrana per solucionar circumstàncies adverses com aquestes.

Per la seva banda, el secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, també va exposar en declaracions a la roda de premsa del partit que rebre dues ofertes per Vall Banc «és un èxit» tenint en compte «tota la mediatització que s’ha fet del cas i la pressió d’alguns elements exògens perquè no fos possible».

Per Vidal, el fet que s’hagin presentat dues alternatives demostra «la solidesa de la plaça financera» del país. El secretari d’organització de Demòcrates també va considerar que el fet que els dos possibles compradors siguin fons d’inversió és una «garantia de preservació i continuïtat de l’entitat» i dels llocs de treball «que al final són el més important». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT