La derrota del Penya Encarnada el condemna al descens a la Segona Divisió

Per #GASS

Jugada del partit entre el Penya Encarnada i La Adelita.
Jugada del partit entre el Penya Encarnada i La Adelita. | Tony Lara
Jornada clau. S’acosta el final de temporada i en un mateix dia es decidia quin equip puja a la Primera Divisió i quin baixa. El CE Jenlai estarà la pròxima campanya a la Lliga Grup Becier, mentre que el Penya Encarnada d’Andorra la perd i estarà a la Lliga Biosphere.

A la 24a jornada de Segona el Jenlai s’imposava a l’Inter Club Escaldes per 4-2 i el triomf li va assegurar aconseguir l’ascens. Els seus dos màxims perseguidors, l’M-Perruquers Atletic Club Escaldes i el CE Carroi, ja no poden atrapar-lo i lluitaran per disputar la promoció. Pisculichi marcava abans del quart d’hora transformant un penal i Marinho feia el segon al 23. Abans del descans Valls materialitzava el tercer i deixava el partit molt coll avall per al Jenlai. El matx s’obria al 49 amb el gol d’Andorrà de penal. Valls feia el quart al 55 i Matamala realitzava el segon per a l’Inter al 58.

Qui tenia molt complicada la permanència era el Penya Encarnada. Va confirmar el descens perdent a la penúltima jornada dels play-off davant La Adelita UE Engordany (3-1). El pas de l’equip per la Primera Divisió només ha estat d’una temporada. Debutava a la categoria i no la va poder mantenir. Els escaldencs es posaven per davant mitjançant Sanguina al minut 39. La igualada en el marcador arribava al 64 amb el gol de Rojas, però al 70 Alejandro tornava a posar per davant els blanc-i-negres. Al temps de descompte Alejandro tornava a veure porteria per sentenciar el matx.

Qui disputarà la promoció per no baixar és l’FC Encamp, que amb el punt aconseguit contra l’Assegurances Generals FC Ordino (0-0) en va tenir prou per relegar de forma defnitiva al Penya Encarnada a la darrera plaça. El partit va tenir múltiples ocasions a les dues porteries, però van ser els encampadans els que van tenir les millors. Fins a en dues ocasions van enviar la pilota al pal.

Amb el campió decidit des de la jornada anterior i el segon classificat també, el més interessant als play-off pel títol és conèixer qui finalitza en tercera posició. Aquest lloc ara l’ocupa el Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià. El clàssic amb el Don Denis FC Santa Coloma va finalitzar amb les mateixes taules que va començar. I això que ambós conjunts van tenir ocasions per fer moure el marcador. La millor de totes va ser de Pujol amb un penal al minut 68 després que Èric fes caure Juanfer. Coca va encertar la direcció de la pilota per aturar el llançament de la pena màxima. És la segona jornada seguida que el porter andalús atura un penal.

La UE Santa Coloma perd el tercer lloc al perdre amb l’FC Lusitans Les Barques (1-3). Aguilar avançava als de Raúl Cañete al 26 i just abans del descans Moisés feia el segon. Al primer tram de la segona part els groc-i-negres retallaven distàncies mitjançant Pedro, però Luigi marcava el tercer al 77 per assegurar la victòria al seu equip.