PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes i els comerciants organitzen el sisè Dia Vivand

Amb una temàtica hawaiana, les diverses accions preparades per aquest dissabte abasten de les 10 del matí a les 22 hores

Per Iván Álvarez

Susagna Venable i Marc Calvet, ahir durant la seva compareixença
Susagna Venable i Marc Calvet, ahir durant la seva compareixença | ANA/M.B.
La corporació d’Escaldes-Engordany i l’Associació de comerciants de l’avinguda Carlemany i Travesseres van presentar ahir la sisena edició del Dia Vivand que se celebra dissabte i, en la present entrega, han organitzat conjuntament per primer cop. Amb Hawai com a leit motiv i amb una temàtica què respon a la premissa d’Aloha Vivand hi ha preparades diverses accions per tal d’incentivar el consum i assegurar una bona presència de visitants durant tota la jornada.
D’aquesta manera, des de l’entrada del carrer de la Unió i fins a l’edifici d’Art al Roc, hi haurà preparat un reguitzell de racons decorats amb temàtica hawaiana, com «automòbils de surfistes, palmeres, photocalls, animacions, gegants, DJ’s, onades gegants i simuladors de surf», tal i com va definir la presidenta de l’Associació de comerciants de l’avinguda Carlemany i Travesseres, Susagna Venable. A més, la jornada tindrà dos punts d’informació «força singulars» i comptarà amb un Tiki Bar  a la zona de l’antic CIAM amb còctels i aperitius «per a tots aquells que vulguin relaxar-se», va apuntar Venable. La dirigent de l’associació va explicar que «aquesta és la primera vegada que ho fem conjuntament amb el comú i esperem que sigui un èxit».
Una de les principals novetats de la present edició és el sorteig d’un viatge a Bali, Hawai i Fuerteventura per a dues persones. Venable va indicar que «tots els comerços que estiguin adherits a l’associació –més de 70– rebran unes butlletes que es repartiran entre els clients durant el Dia Vivand». A la plaça Coprínceps es col·locarà una urna per dipositar les paperetes  i el sorteig, presencial, es farà el mateix dissabte a les 22:15 hores. Des de l’associació es va apuntar que «s’han volgut potenciar els premis, fer-los més espectaculars, per tal que la gent comprin més i se senti més atreta a l’hora de venir a la nit Vivand».
 
La corporació aporta 23.000 € / Amb un pressupost inicial de 29.000 euros, l’aportació del comú a l’esdeveniment és de 23.000 euros, un 80% del muntant, mentre que el cost per l’Associació de comerciants de l’avinguda Carlemany i travesseres  és de 6.000 euros, un 20% de la partida. En aquest sentit, Venable va reconèixer que la intenció és que l’associació vagi augmentant la seva aportació econòmica any rere any i no quedar-se en aquest 20%: «Més endavant que l’associació veient les aportacions i comprovant l’èxit que té i tindran aquestes jornades, arribarem al 50%, tal i com es va parlar en el seu dia». 
«S’ha fet un pas importantíssim», va afegir el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet. «Hem passat de fer aquesta jornada sols, s’ha fet una associació i els seus membres treballen com a tal i s’ha d’agrair perquè és quelcom molt complicat». Calvet va exposar que «el que es busca és donar una experiència de compra diferent». 
A nivell d’afluència de gent durant la jornada, el cònsol es va mostrar força eloqüent. «La quantitat de persones que hi hagi al carrer és el de menys». Calvet va argumentar que «el carrer es va fer per donar un valor afegit, per crear un espai diferent. Com a comú no esperem més afluència que la darrera edició, però sí esperem que els comerciants tinguin la millor qualitat i puguin oferir un millor servei». Finalment, Venable va afegir amb una sonora rialla que «jo sí espero que vingui molta gent. Hem d’aprofitar que a Espanya és festa i volem que sigui un bon cap de setmana».
PUBLICITAT
PUBLICITAT