PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS insta el Govern a canviar el Consell de la CASS

Alís creu que la gestió està sent «més economicista que social»

Per R. M. S.

Gili i Alís, ahir a la sala de premsa del Consell General.
Gili i Alís, ahir a la sala de premsa del Consell General. | TONY LARA
El Partit Socialdemòcrata creu que hi ha «voluntat parlamentària clara» perquè el Consell d’Administració de la CASS compleixi amb la normativa, i per tant considera que el Govern ha de canviar-lo. Rosa Gili i Gerard Alís van comparèixer ahir en el Consell General per explicar que han presentat una moció per evitar que l’òrgan que dirigeix la CASS estigui format, com és el cas actual, per «tres economistes i un advocat». «S’està portant una gestió més economicista i no tant social», va afirmar el conseller general socialdemòcratada. 
 
Segons va afirmar ahir Gili, a la llei 17/2008 s’observa que els membres del Consell d’Administració de la CASS «han de ser proposats respectivament pels ministres encarregats de la política sanitària, de la política social, de la política laboral i de les finances». Sota aquesta premissa, «vist que la composició actual no respecta la voluntat parlamentària expressada en la llei 17/2008», els consellers del PS van presentar ahir aquesta moció perquè sigui el Consell General qui decideixi si complir amb la llei o no. «No és el que pensi el ministre o el cap de Govern, sinó que serà el mandat dels 28 consellers», va afirmar Gili, que va deixar anar que «el grup majoritari» els hauria de donar suport a la seva moció perquè, segons va dir, «no estem fent bé les coses». «Els fets ens demostren que la composició del Consell d’Administració no és l’adequada», va afirmar la consellera socialdemòcrata.
 
La moció que va presentar el grup mixt «insta al Govern a que adopti les disposicions necessàries per tal d’adequar la composició del Consell d’Administració de la CASS al que disposa l’article 44 de la llei 17/2008 en un termini màxim d’un mes». 
 
Demanda de paritat / Segons els consellers socialdemòcrates es tracta de «procurar garantir al màxim possible el criteri d’una representació paritària de gènere entre els quatre membres nomenats». Aquesta moció es votarà en el pròxim Consell General, data del qual es decidirà avui en Junta de presidents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT