PUBLICITAT

Sispony

Mola visibilitza les dones silenciades de Casa Rull

L’artista explica la seva intervenció dins d’‘Una altra mirada és possible’

Per EL PERIÒDIC

‘La veu silenciada’, la proposta de Neus Mola al Museu Casa Rull.
‘La veu silenciada’, la proposta de Neus Mola al Museu Casa Rull. | LABORATORI376
Neus Mola és la següent artista que presenta el seu treball dins del projecte Una altra mirada és possible, impulsat pel col·lectiu Laboratori376. Mola ha creat La veu silenciada al Museu Casa Rull, on ha realitzat una intervenció en què parla d’unes dones invisibles, però fortes i sostenidores de la llar. La presentació serà a les 11.30 hores a Casa Rull. Una altra mirada és possible revisa els estereotips de gènere als museus, i Mola ha treballat la idea d’unes dones «que no apareixen de manera explícita en la memòria de la casa però que es troben molt presents, en tots els racons d’aquesta casa benestant de Sispony», argumenta l’artista.
 
L’obra de Mola fa un homenatge a aquestes dones, «peces cabdals de les llars, però que la història ha oblidat, i amb materials emprats molt subtils, que quasi passen desapercebuts amb el context, ens recorda a aquestes dones d’una manera discreta i vetllada».
Casa Rull és una «típica casa rural, benestant, de la Massana, on es poden veure representades les tradicions i els costums característics d’aquestes terres, on la dona té una important presència en gairebé totes les estances però sempre relegada a l’àmbit domèstic amb una sèrie de rols, definits i delimitats, durant segles», explica Laboratori376. Els projectes presentats per a Casa Rull «recullen l’omnipresència de les dones durant els anys d’història de la casa i com el seu paper i la seva saviesa s’han anat enregistrant en els seus murs».
 
L’entrada a la sessió amb Neus Mola per aquest dissabte és gratuïta. Cada setmana, un artista presenta una obra del projecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT