PUBLICITAT

Andorra La Vella

«Alegria» amb un dinar

Els cònsols de la capital i la consellera de Social s’acosten al Calones per compatir un àpat amb els usuaris del menjador social

Per M. C.

La cònsol major, Conxita Marsol, conversa amb una usuària, ahir.
La cònsol major, Conxita Marsol, conversa amb una usuària, ahir. | TONY LARA
«En aquesta casa cada dia hi ha d’haver alegria». És la premissa d’una de les treballadores de l’Hostal Calones, que acull el servei comunal de menjador social destinat a les persones jubilades d’Andorra la Vella. El programa, que el passat mes d’abril va acollir 49 usuaris i que, de mitjana, «aplega aproximadament 50 usuaris», té la voluntat d’afavorir l’acostament entre la gent gran de la capital, a més d’atendre padrins amb necessitats dietètiques específiques. 
 
La mandatària de la parròquia, Conxita Marsol, juntament amb el cònsol menor, Marc Pons, van acompanyar ahir la consellera de social en la seva visita mensual al Calones. Abans de seure a dinar amb uns comensals ben agraïts per la visita, Esther Vilarrubla va celebrar la gran acollida que la iniciativa social ha tingut d’ençà la seva obertura el passat 2005, afegint a aquest èxit el servei a domicili que, l’any passat «va donar servei a 207 persones», així com els pisos socials, que ara per ara tenen llista d’espera.
 
Ahir, no únicament els treballadors van aplaudir la visita política, «que ja fa anys que demanem». Els vertaders protagonistes es van mostrar també satisfets: «Els expliquem una mica el nostre dia a dia». I com és, el seu dia a dia? Per a molts, anar al Calones és una forma de caminar i sortir de casa. És l’exemple de l’Ascensió i la Paquita, que ja fa anys que comparteixen taula amb altres jubilats, com en Vicenç i la Joana. França, Filipines, Catalunya i Andorra, pel temps que porten al país, tenen lloc en aquesta taula. Poc més enllà, una de les parelles veteranes al menjador trasllada l’agraïment per aquest programa social. Es tracta del Toni i la Maria, que el proper dia 11 faran nou anys de casats. Ja en fa més de deu que dinen al Calones, on també resideixen i, a banda de fer-hi créixer el seu amor, han vist com s’hi formaven «una bona colla de noves amistats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT