PUBLICITAT

Pont de Bar

La crescuda del cabal desborda un canal de Pont de Bar

El veïnat denuncia que l’empresa intercedeix perquè creixi el nivell

Per EL PERIÒDIC

Imatge de dimarts del Canal del Salt del Palancar, a Pont de Bar.
Imatge de dimarts del Canal del Salt del Palancar, a Pont de Bar. | RÀDIOSEU
La crescuda que ha experimentat els últims dies el cabal del riu Segre, a causa de la pluja i el desgel, ha desbordat un canal del municipi de Pont de Bar. El veïnat ha explicat que no és la primera vegada que passa i, per això, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que revisi l’estat d’aquesta concessió, al Salt del Palancar.
 
Una veïna de Pont de Bar, Irene Coca, va explicar ahir a RàdioSeu, segons ha informat l’emissora, que el desbordament ha ocorregut anteriorment, sempre en episodis d’augment de cabal, un fet que provoca preocupació en les cases i finques properes. Per donar constància del desbordament, Coca ha penjat al portal web Youtube dues filmacions, enregistrades aquest dimarts, en les quals es pot veure com l’aigua sobresurt per damunt de capacitat del canal. El veïnat ja havia donat a conèixer la situació i ara n’ha volgut deixar constància gràfica.
 
La veïna ha insistit que «aquest no és un fet aïllat» i ho atribueix a que «l’empresa vol abastar més cabal del permès». Per aconseguir més cabal, segons ha explicat Coca, l’empresa col·loca un taulell de fusta a l’embornal per poder obtenir una mica més de litres per segon, fet que «provoca que l’aigua vessi sovint per llocs per on no hauria de circular, causant el desgast de roques de la feixa i un perill a llarg termini per culpa del desgast». El canal té concedit un cabal d’11 metres cúbics per segon.
 
Els residents de la zona han comunicat la situació a la CHE, a l’Ajuntament de Pont de Bar i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Un guàrdia fluvial de la CHE va visitar ahir la zona per emetre un informe i determinar si l’acció és sancionable o és legal. L’Ajuntament de Pont de Bar ha respost que no pot actuar perquè no és de la seva competència. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT