PUBLICITAT

Andorra la Vella

60.000 euros per un error de càlcul

A través d’un peritatge extern es va declarar que la cobertura de l’edifici Interceus feia 482 metres, després de fer revisions, s’ha comprovat que és de 593 m

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre Jordi Torres, ahir.
El ministre Jordi Torres, ahir. | TONY LARA
El Ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va comparèixer ahir per comunicar que degut a un «error de càlcul», el preu de venta de la cobertura de l’edifici Interceus –de la qual el Consell General va aprovar-ne l’alienabilitat el passat 21 de gener– s’ha hagut d’augmentar de 106.000 euros a 160.000. Com va indicar Torres, la superfície fixada en un inici era de 482 metres, però després d’analitzar-ho més acuradament, s’ha comprovat que en realitat la superfície és de 593 m.

Aquest error, segons el ministre, «extern al Consell» –doncs el peritatge «l’han fet des de fora»–, «va en benefici del Govern, ja que s’augmenta el preu de venda» i la recaptació serà major, va matisar Torres. Per part de l’oposició, el canvi no va ser tant benvingut, i és que es va demanar que s’entri de nou a tràmit parlamentari la proposta de vendre la cobertura, «perquè els termes han canviat». Tot i que Torres no va creure oportú que s’hagin de tornar a fer votacions, va assegurar que estudiarà la possibilitat de fer un informe jurídic extern per avaluar dita proposta.

Així mateix, l’oposició va matisar el fet que en l’informe presentat pel ministre (sobre la coberta de l’edifici) hi ha informacions contradictòries, en una pàgina s’especifica que l’alçada de l’edifici és de 19,10 metres, mentre que en un altra es diu que l’alçada és de 21,50. Aquesta variació va portar controvèrsies, doncs els consellers van destacar que depenent de quina sigui l’alçada, «es poden construir una o dues plantes més, ja que la normativa d’Andorra la Vella estableix que els edificis de la capital poden tenir com a màxim 23,50 metres d’alçada».

L’estudi fet fins ara preveu que a l’edifici Interceus únicament s’hi pot construir una planta més, però si efectivament l’alçada permet fer-ne dos, «el preu de venda hauria de ser molt més alt», van matisar des de l’oposició. El ministre, sense saber molt bé d’on ha sorgit aquesta contraposició de números, es va comprometre a estudiar el fet i ha donar una resposta més endavant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT