PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Obra Cultural Balear va celebrar el 14 de maig la Diada per la Llengua

La festa té com a objectiu promoure el català

Per El Periòdic

Diada de la Llengua
Diada de la Llengua | Obra Cultural Balear
Amb el lema ‘Festegem-la’ l’Obra Cultural Balear va celebrar, el dissabte 14 de maig, una nova edició de la Diada per la Llengua amb l’objectiu de promoure l’ús de la llengua catalana i convidar els nouvinguts a usar-la perquè és la llengua pròpia de les illes. 
 
Amb un to festiu, es va commemorar el 30è aniversari de la promulgació de la Llei de normalització lingüística i els 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, el savi que més bé representa els territoris de parla catalana. 
 
L’esdeveniment, on van assistir més d’un miler de persones, va començar al voltant de les 5 la tarda amb una festa infantil i una ballada popular. A continuació, va tenir lloc una actuació per part de les dues colles castelleres de Mallorca, seguida d’un parlament del president d’OCB, Jaume Mates, en què va recordar l’esforç que s’ha fet durant dècades per salvar la llengua a les illes, a més, va fer referència al mosaic en forma de cor que havien enlairat els assistents ‘que vol ser símbol de l’estima que sentim per la nostra llengua i la nostra cultura, la catalana. Una estima que ens porta a ser vigilants actius quant al coneixement, ús, difusió i prestigi de la llengua pròpia’. Finalment, per cloure l’acte van tenir lloc diverses actuacions musicals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT