PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mantenir la base i sis fitxatges per tenir aspiracions màximes

Els moviments a la plantilla dependran de les eleccions que s’han de realitzar el mes vinent

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sebas fa la paret amb Oriol en el partit contra l’Abadessenc.
Sebas fa la paret amb Oriol en el partit contra l’Abadessenc. | J.J.B.
La sensació amb la que va acabar la temporada l’FC Andorra és que amb una plantilla amb més fons d’armari podria haver optat seriosament a l’ascens a la Tercera Divisió. El futur de l’entitat està en l’aire, amb unes eleccions per mig, però el cos tècnic ja planifica el proper curs, en el qual es vol ser ambiciós.
 
L’entrenador, Justo Ruiz, qualifica la campanya amb «un notable alt. Durant la temporada hem tingut una mica de tot», amb alts i baixos, barrejant irregularitat amb moments de màxima confiança enllaçant victòries. L’equip era nou a la categoria i salvar-se era la fita, però els esdeveniments van portar a lluitar per quelcom més. «Teníem molt clar que l’objectiu era la permanència, però que mai renunciaríem a res», com es va fer, però la plantilla era curta i «realment l’equip ha arribat on ha pogut i acaba on ha merescut». Per tant, «objectiu aconseguit amb claredat i solvència». 
 
El principal punt negre va ser el rendiment a domicili, amb només tretze punts sumats. En canvi, a casa els tricolors es van convertir en el millor local, amb un total de 37. «No hem trobat l’equilibri», exposa al tècnic, «fora de casa l’equip no ha estat al nivell que hauria d’haver estat» i deurien haver «estat més sòlids i contundents fora de casa. Només amb set o vuit punts més hagués servit per estar a dalt de tot de la classificació». Assolir ben aviat l’objectiu del curs té un component principal: «La clau d’aquest rendiment és el compromís i la pinya aconseguit al vestidor». I sobretot es queda amb «la resposta que ha donat l’equip en els moments més complicats».
 
Plantilla competitiva / El que serà el curs vinent dependrà de qui encapçali l’entitat després de les eleccions que estan programades. Tot i així, «ja tenim feta la planificació de la pretemporada i el dibuix que ens agradaria tenir», afirma Ruiz, que confia en tots els futbolistes que ha tingut: «Tots tenen les portes obertes per continuar». Qui segur que no hi serà és Friday, que va comunicar al club la seva intenció de no seguir per la dificultat que suposa prendre-li la titularitat a Pol. Cos tècnic i plantilla esperen esdeveniments. «Els jugadors pensen en la temporada vinent. S’ha generat moltíssima il·lusió a nivell esportiu i esperen a veure que passa» per decidir el seu futur.
 
L’entrenador pensa en «mantenir la base de l’equip», perquè «no hi ha previstes moltes baixes» vist el rendiment que han mostrat els seus futbolistes. Valora que «amb sis reforços es podria fer una plantilla competitiva», fitxant entre d’altres un davanter contrastat, dos jugadors de banda ofensius i un lateral dret.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT