PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS investigarà la mort del nadó prematur a l’hospital

La família presentarà una demanda al centre sanitari per negligència

Per EL PERIÒDIC

L’entrada d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’entrada d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ALEX LARA
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va confirmar ahir que el SAAS ha obert una investigació sobre l’assistència a urgències que va rebre l’embarassada que va perdre el seu nadó una hora després de néixer. Álvarez Marfany va explicar que el ministeri té coneixement del cas i que es demanarà la informació pertinent. La família posarà una demanda contra l’hospital per negligència.

Els fets van tenir lloc la setmana passada quan la dona embarassada de sis mesos es va dirigir a urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per dolors abdominals, tal com va avançar Ràdio i Televisió d’Andorra. Segons van explicar els familiars, tot i el fort tractament farmacològic que li van donar a la dona, el dolor augmentava a mesura que passaven les hores. Finalment, a mitja tarda l’embarassada va trancar aigües i els metges van començar el part que va acabar amb una cesària d’urgència. El nadó va néixer viu però va morir una hora més tard.

La família sosté que no van encertar el diagnòstic i que hi va haver una mala praxi per part dels professionals mèdics per no detectar que la dona estava de part.

En aquests moments, la família estan recopilant la informació del cas que ha demanat a l’hospital així com els resultats de l’autòpsia que se li va practicar al nadó i que trigaran aproximadament dues setmanes. Després, tal com ja van anunciar la setmana passada, presentaran una demanda contra l’hospital per negligència. D’altra banda, la mare va ser donada d’alta ahir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT