PUBLICITAT

Livigno

Un altre gran resultat de Marc Casal a les Skyrunning World Series

El petit dels germans és vuitè i Òscar, catorzè a la tercera cita del calendari

Per El Periòdic

Marc Casal (el quart per la dreta) entre els top-10 de la cursa de Livingno que es van immortalitzar al podi, ahir.
Marc Casal (el quart per la dreta) entre els top-10 de la cursa de Livingno que es van immortalitzar al podi, ahir. | FACEBOOK
Els germans Casal continuen donant alegria rere alegria a l’Skyrunner World Series. Ahir tocava la tercera cita a Livigno (Itàlia), una cita nova en el calendari amb 34 quilòmetres de distància i 2.700 metres de desnivell i el petit dels dos, Marc, va deixar patent el gran estat de forma en què es troba. Va aconseguir la vuitena posició d’un total de 149 participants amb un temps de 4:17.39 i va acabar a poc més de quatre minuts del guanyador, l’italià Tadei Pivk. Aquest resultat el permet sumar 59 punts que el situen segon a la classificació general amb 137 punts. Només el propi Pivk, amb 256, el supera. És, amb tota probabilitat, la millor classificació d’un andorrà en el màxim circuit mundial. Per darrere de l’andorrà estan el suec André Jonsson i l’espanyol Pablo Villa amb 118. El matalàs de punts és força ample, tot i que puntuen els quatre millors resultats d’un total de vuit carreres.
 
De la seva banda, Òscar Casal va obtenir la catorzena plaça amb una marca de 4:28.43 –poc més d’onze minuts del seu germà– que a nivell col·lectiu deixa patent un excel·lent resultat per a la Federació Andorrana de Muntanyisme, amb dos corredors en el top-15. El gran dels Casal també s’hi troba, hores d’ara, al top-5 de la classificació general ja que després de Jonsson i Villa, ell és el següent amb millor puntuació, 113 punts. Kilian Jornet, per exemple, és sisè, tot i que tan sols ha disputat una prova.
 
Andorra va tenir un tercer representant a l’Skyrunner de Livigno. Es tracta de Sintu Vives, que va poder acabar en el opt-40 amb un 39è lloc i una marca de 5:14:12 a més d’una hora i quart de l’italià Pivk. El seleccionador, Carlo Ferrari, qui no va poder desplaçar-s’hi amb l’equip, va destacar: «És un orgull veure tant l’Òscar com el Marc tan amunt a la classificació».
 
L’Skyrunning World Series continuarà el pròxim 17 de juliol amb la quarta cita, de nou a Itàlia –Dolomites Sky Race–, dues setmanes abans de la Comapedrosa massanenca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT