Andorra cau en la final de l’Europeu C contra Armènia

La selecció femenina acaba quarta en caure 50-66 amb Moldàvia

Per EL PERIÒDIC

La selecció femenina va caure contra Moldàvia a Gibraltar.
La selecció femenina va caure contra Moldàvia a Gibraltar. | FIBA EUROPE
La selecció andorrana de bàsquet ha acabat a un pas de proclamart-se campiona de l’Europeu C que s’ha disputat a Moldàvia. L’equip que dirigeix David Eudal va disputar ahir la final del campionat contra Armènia, però els euroasiàtics es van imposar per 79-71. Per la seva part, el combinat femení va acabar quarta en caure contra Moldàvia 50-66 en la lluita per ser tercera.

Andorra va veure que de bon inici els armenis manaven. El primer quart va ser demolidor, amb un 25-12 de parcial per a Armènia. A partir d’aquí, la selecció va anar a remolc tot el matx. El segon quart era tricolor amb un parcial de 18-21, però les diferències continuaven sent moltes. De fet, després del descans Armènia va tornar a accelerar (21-17), i tot i la lluita andorrana en l’últim parcial, amb 15-21 per als jugadors de David Eudal, finalment la victòria va caure del costat armeni per 79-71.

El camí cap a la final / Andorra va haver de patir per arribar a la final de l’Europeu C, ja que en semifinals va lluitar molt per derrotar 63-57 San Marino. Els homes d’Eudal no van fer un bon partit, però al final la lluita conjunta va possibilitar obtenir una important victòria que els acostava a l’or. Malauradament, ahir en la final Armènia es va imposar i la selecció es va quedar amb la medalla de plata. Guille Colom va ser el màxim anotador tricolor amb 22 punts.

La femenina, quarta / En la competició femenina disputada a Gibraltar, Andorra, que va quedar fora de la final en perdre dissabte contra Irlanda per 86-45, no va poder guanyar tampoc en la lluita per la tercera plaça. El rival d’ahir va ser Moldàvia, que es va imposar per 50-66. La guanyadora de l’Europeu C va ser  Malta, que va vèncer Irlanda 59-67.