PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Guàrdia Civil requereix documentació a l’Ajuntament de la Seu per delictes contra l’administració pública

També s’han realitzat quatre registres a Andorra, on presumptament es derivaven els diners

Per EL PERIÒDIC

Ajuntament de la Seu d'Urgell.
Ajuntament de la Seu d'Urgell. | EL PERIÒDIC
La Guàrdia Civil té desplegada des de primera hora d'aquest matí una àmplia operació per delictes contra l'administració pública centrada en diversos municipis catalans, segons informa La Vanguardia. Les operacions giren entorn a la consultoria Efial, una empresa amb seu a Barcelona que des del 2007 treballa per a administracions públiques i que des del cas de Torredembarra es troba a la picota.

Per dur a terme les investigacions, la Guàrdia Civil té previst entrar en alguns ajuntaments i presentar requeriments d'expedients en varies de les administracions. Entre els ajuntaments requerits es troba el de la Seu d’Urgell, així com el de Llinars del Vallès, Cambrils, Calonge, Getafe, Benicàssin, Collado Villalba, Armilla, Pals de la Frontera, Masquefa, Alaior, Sóller i Velilla de San Antonio. Les autoritats també tenen previst entrar en 14 domicilis, set despatxos professionals, 12 societats mercantils i set entitats públiques.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha confirmat fa uns minuts que se’ls ha requerit “documentació per part del Jutjat del Vendrell en relació amb la contractació de serveis a l'empresa Efial”. L’administració urgellenca destaca que aquest “és un procediment administratiu ordinari i amb el qual l'ajuntament té total voluntat de col·laboració”. Tanmateix, l’ajuntament matisa que ja va fer públic al seu dia un informe de la Secretaria i la Intervenció municipals on es constatava “que tots els contractes subscrits amb Efial s'havien tramitat correctament, que totes les tasques encomanades eren necessàries i que totes les tasques que s’havien encomanat havien estat realitzades”. 

Donant aquest aclariments, l'Ajuntament de la Seu destaca la seva “tranquil·litat” vers aquesta qüestió, reitera la seva “voluntat de transparència i col·laboració amb la justícia”, i lamenta que fets com aquests “puguin tacar la reputació de la institució”. 

Els diners anaven a Andorra / Eldiario.es assegura que gran part dels guanys d’Efial eren derivats a Andorra, segons sospiten els investigadors. L’operatiu inclou quatre registres al Principat dels 48 que han realitzat.

A més d'ajuntaments de Tarragona, també s'investiguen altres de Madrid, Castelló, Huelva i Balears. La investigació està supervisada pel Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell (Tarragona).

Denúncia per part de Compromís per la Seu / Compromís per la Seu també s’ha volgut manifestat i assegura que l’ajuntament urgellenc “va ser un dels primers ajuntaments catalans en contractar a l’empresa de consultoria EFIAL després de la seva creació, l’any 2007”. A més, “l’ajuntament ha fet nombroses contractacions per assessoraments a l’empresa EFIAL sense cap tipus de concurs públic. La suma dels imports d’aquestes contractacions des del seu inici fins a l’actualitat ascendeixen a prop de 600.000€”.

Així, Compromís per la Seu “reitera la denúncia d’irregularitats a les contractacions des de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i demana celeritat al procediment judicial per a aclarir quan abans possible aquesta situació”. A més, demana a l’alcalde Albert Batalla “assumir la seva responsabilitat i que suspengui les contractacions amb la consultoria EFIAL fins que s’aclareixin totes les acusacions judicials en curs, donant compliment i respectant els acords presos al Ple Municipal de La Seu d’Urgell”.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT