PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Circumstàncies diferents per a la UE Santa Coloma i el Lusitans

L’equip de Raúl Cañete vol donar la sorpresa davant un Domzale que estarà atent

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors del Lusitans van realitzar ahir l’últim entrenament a l’Estadi Comunal.
Els jugadors del Lusitans van realitzar ahir l’últim entrenament a l’Estadi Comunal. | Tony Lara
Al partit d’anada l’FC Lusitans i la UE Santa Coloma van obtenir el mateix resultat. Van perdre per 3-1, però l’equip dirgit per Raúl Cañete l’obtenia a domicili i avançant-se en el marcador, plantant cara a un rival més poderós. La tornada la juga avui a l’Estadi Comunal (20.30 hores) i no es dóna per vençut tot i que es presenta una empresa complicada.
 
El Lusitans apuntava a donar la sorpresa a Eslovènia. L’NK Domzale va patir, i no només pel gol inicial de Luisao. No s’esperava trobar-se amb un contrincant que li exigís tant. I no se’n refien, per aquest motiu van arribar un dia abans del que és habitual en desplaçaments europeus i dimarts ja es trobava al país. «Sabem que serà un partit complicat per a nosaltres, però tampoc serà fàcil per a ells. Venen amb tot i això ja diu molt. Allí els vam espantar de veritat. No s’esperaven el partit que vam fer, ni que marquéssim primers. El pal que podria haver estat el 3-2 els va significar un bon esglai que aquí els farà estar molt seriosos», exposa Cañete, que es mostra ambiciós i no descarta res de sortida: «Hem de fer dos gols si volem passar. Somiar és gratuït i ho intentarem, però sent conscients que hem de vigilar bé la nostra porteria».
 
Espera a un rival que «sortirà a que no hi hagi ensurts, a controlar el partit», i la intenció és que aquesta circumstància no es produeixi. «Provarem que ho passin malament», assenyala Cañete, que espera portar el matx al seu territori: «Volíem portar l’eliminatòria una mica oberta i ho hem aconseguit. Jugant a casa volem mantenir la tensió pel partit en tot moment, perquè aquí es trobaran amb unes condicions diferents a la de casa seva, des de les mides del camp, a la pilota amb què es juga, o l’alçada. Segur que la noten, per això han vingut un dia abans, per aclimatar-se. Els equips que venen a Andorra sempre ho passen malament,. Està ple d’antecedents». Ribolleda és baixa per lesió, Riera per sanció i Armada per assumptes laborals.
 
Partit a Croàcia / La UE Santa Coloma afronta la tornada en terres balcàniques, davant un NK Lokomotiva de Zagreb que compta amb una avantatge de dos gols del partit d’anada. Els andorrans, amb una diana de Reis en el temps de descompte, va aconseguir retallar la diferència que es produïa. «El resultat del primer partit no és dolent, però sabem que ho tenim molt i molt difícil, per no dir impossible. Però en el futbol, mai se sap», indica el tècnic groc-i-negre, Emiliano González. A Croàcia és conscient que «ens tocarà patir, però ja ho sabíem que passaria amb un rival d’aquestes característiques».
 
L’exigència d’un partit europeu seguirà ben viva tot i el marcador de l’anada. I no espera que els balcànics juguin a mig gas. «Espero que sigui un atac i gol d’ells, pel que estarem ben tancats i intentarem tenir alguna ocasió al contraatac» per comptar amb opcions. Ara bé, per a que es produeixi aquest aspecte han de donar el millor de si mateixos sobre el terreny de joc: «Si no som intensos i correm i ens barallem com en el primer partit podem rebre un dur correctiu». I més perquè els jugadors croats tenen molt a demostrar. «Segur que tenen ganes de mostrar una bona imatge davant els seus aficionats i de cara a algun dia poder jugar al Dinamo de Zagreb», sentencia Emiliano, que té pensat fer jugar a futbolistes que no van tenir l’oportunitat de fer-ho al matx de la setmana passada: «Tots s’han guanyat el dret a jugar». Té com a baixes Àlex Roca per lesió i Josep Manel Ayala per motius laborals.
PUBLICITAT
PUBLICITAT