PUBLICITAT

Bartumeu centra el discurs de Vilopriu en la defensa de la socialdemocràcia

  • El cap de Govern destaca la importància de treballar en la feina, la sanitat i l'educació en un context de crisi
  • Els avenços fets per Andorra en matèria de transparència, també sobre la taula
EL PERIÒDIC
VILOPRIU


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha centrat la seva intervenció a les Trobades Ciutadanes d'Esquerres celebrades a Vilopriu en la defensa de la socialdemocràcia i en la importància de prioritzar la feina, la sanitat i l'educació en un context de crisi econòmica. Bartumeu ha dit que "no podem amagar la bandera socialdemòcrata" a l'hora d'encarar la reforma tributària o de preparar els pressupostos, i ha lamentat que hagin arribat al Govern "en l'època de la desregulació, la globalització i l'endeutament", havent de "pagar i gestionar les infraestructures que es van fer en èpoques d'alegria pressupostària". Bartumeu ha començat la seva intervenció fent un repàs dels avenços que ha fet Andorra en matèria fiscal, que han permès la sortida de la llista grisa de paradisos fiscals de l'OCDE.

Durant la segona part del discurs, ha fet una defensa dels valors socialdemòcrates, assegurant que una de les prioritats és la defensa dels serveis públics, i en la importància de la feina, la sanitat i l'educació, en detriment d'una societat de mercat.

Per tal de tirar endavant aquests objectius, Bartumeu ha parlat de la necessitat de reconstruir un pacte social "que permeti als ciutadans tenir el convenciment que reben un tracte adequat i respectuós de la igualtat d'oportunitats i que els seus fills tenen una possibilitat de pujar a l'ascensor social".

Bartumeu ha fet aquestes declaracions a les Trobades Ciutadanes d'Esquerres que se celebren a la població empordanesa de Vilopriu. La cita ha congregat nombroses autoritats d'ideologia d'esquerres, com el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el president del Partit Socialista Europeu, Poul Nrup Rasmussen, o l'eurodiputat català Raimon Obiols.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT