Canazei

Teixidó manté el lideratge a la Copa del Món vertical

El corredor andorrà obté el vuitè lloc als Dolomites i manté les distàncies sobre el segon a la general

Ferran Teixidó –el tercer de la filera– en plena ascensió durant la quarta cita de la Copa del Món vertical, ahir a Canazei. | FAM
Ferran Teixidó no només va sortir viu de l’exigent tercera cita de la Copa del Món de curses de muntanya verticals que es va disputar ahir als Dolomites, sinó que va reforçar encara més el seu sorprenent primera posició a la classificació general. Va arribar a la cita italiana amb un marge de 56 punts i marxa d’allà amb 55. Tot segueix igual i queda una menys. També cal tenir present que són set proves les que conformen el calendari però puntuen les quatre millors. A més, l’última –Grèste de la Mughéra– puntua un 20% més. Aquests factors poden fer que la classificació definitiva es capgiri de manera radical però en tot cas, tot això que hi ha guanyat.

No era un dia fàcil per al corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), que vivia per primera vegada amb l’etiqueta de líder però va complir i amb escreix. Faltaven el segon, tercer i quart classificats –Jean-François Philipot, William von Mardion i Xavier Gachet, respectivament– però sí d’altres corredors top com ara l’italià Philip Goetsch, que només havia participat fa un mes a Santa Caterina, on va guanyar superant el rècord de la cursa –propietat de Kilian Jornet– per establir-lo en 33:52. Ahir va tornar a creuar la meta en la primera posició amb un marge de més d’un minut sobre el segon i amb dos plens i 200 punts s’ha situat segon a la taula i és ara l’immediat perseguidor de Teixidó, que va completar els 2,4 quilòmetres de distància amb 1.000 metres de desnivell amb el vuitè millor temps –34:18.1– que el fan sumar 59 punts més i arribar als 265.

Un altre corredor local com és Marco Moletto va signar el sisè lloc que el situen tercer a la general a 75 punts de l’andorrà i marca les posicions de fora del podi el català Jan Margarit, quinzè ahir i que suma 166 punts. Sortir del podi, doncs, està a 89 punts arribats a l’equador del calendari. La pròxima cita, el 5 d’agost a Noruega. «Chapeau el que està fent. Està obtenint els fruits al sacrifici que està fent entrenant cada dia. És un exemple per a tots», va afirmar el seleccionador, Carlo Ferrari.

DEMÀ, ELS GERMANS CASAL / Canazei continua demà amb la cita mundialista de l’skyrunner, a la qual Andorra també ocupa dos llocs de privilegi: el segon lloc de Marc Casal i el cinquè del seu germà Òscar. L’objectiu serà el de mantenir-se entre els primers, fet que suposarà un enorme esforç tenint en compte que es tracta d’una cursa ràpida que no els beneficia, amb 22 quilòmetres de distància i 1.750 metres de desnivell.