PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vales i Garcia confien en trobar equip a la mateixa categoria

Tots dos venen de tenir una temporada complicada i compten amb diferents opcions sobre la taula

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marc Vales, en un entrenament amb l’Hospitalet.
Marc Vales, en un entrenament amb l’Hospitalet. | CELH/ gallardophoto
Les pretemporades de bona parts dels equips o bé ja s’han posat en marxa o estan a punt de fer-ho. Però les plantilles ni molt menys estan tancades, pel que les baixes i altes encara han de moure força els conjunts. Dos jugadors internacionals, Marc Vales i Marc Garcia, es troben actualment sense club, una circumstància que esperen que conclogui ben aviat. Són els futbolistes andorrans que actualment es troben jugant en categories més elevades.
 
La relació de Vales amb el CE L’Hospitalet haurà estat només d’una temporada. Deixa la disciplina de l’equip del Baix Llobregat en una temporada complicada després d’haver estat aturat en bona part d’ella per una lesió. Acabava contracte i li van oferir l’opció de continuar, però amb una rebaixa significativa en els emoluments, que no accepta. De moment el futur està en l’aire. «Estic en fase d’espera. Es va parlant però no hi ha res en ferm, cap oferta concreta», assegura Vales, admetent que va ser una campanya complicada perquè «he jugat poc» a causa de la lesió. 
 
La seva intenció és la de continuar en un club a la Segona Divisió B, tot i que és conscient que «el futbol està complicat i s’ha de treballar de valent per guanyar-te un lloc en qualsevol equip». Està a l’espera dels esdeveniments, però tenint en compte que les pretemporades estan en marxa «espero que tot se solucioni aviat. No m’agradaria que s’allargués molt».
 
Un altre que es troba en un situació similar és Garcia, que finalitzava contracte amb la UE Rubí, amb el que no va poder evitar el descens a la Primera Catalana. Tot van ser problemes. Els esportius van ser una conseqüència dels econòmics i institucionals. Fins i tot es deuen mensualitats als jugadors. En el cas del lateral andorrà, són tres mesos els que no se li han pagat encara. «No vam tenir un bon tracte. El problema ha estat l’econòmic», indica Garcia, i aquest fet va provocar que es traslladés al camp. A més, com un dels tres capitans, va haver de reunir-se força vegades amb la directiva per intentar arreglar la situació.
 
La intenció és continuar un any més a Tercera Divisió i a la zona on es troba residint. «Busco a Barcelona. Tenia coses lluny, a l’estranger, però tal i com estan les coses en el futbol el que busco és un equilibri entre l’equip, la selecció i els estudis», exposa. Donar el salt de categoria ho veu més complicat perquè  «els equips de Barcelona a Segona B són molt competitius» i poder entrar-hi és complicat. Està en converses amb diferents clubs i escolta «ofertes que esportivament i econòmicament m’interessin». Confia en poder tancar un acord ben aviat amb «un equip que crec que estarà a dalt». I per tot plegat i per l’experiència d’aquest darrer any, va amb peus de plom i allà «on vagi he de tenir alguna cosa signada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT