PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Batllia accepta el recurs de Prados sobre l’expedient

L’expolicia no vol que es tanqui el procediment sancionador obert

Per E. J. M.

L'entrada de la Batllia.
L'entrada de la Batllia. | MARICEL BLANCH
La Batllia ha acceptat a tràmit la demanda presentada per l’exagent de Policia Jordi Prados contra la resolució del Govern, de data del passat 10 de febrer, d’arxivar el seu expedient disciplinari. Prados va ser condemnat per un delicte de revelació de secrets i exigia el seu reingrés al Cos de Policia.
 
El titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va recordar ahir que Prados va ser «inhabilitat penalment» i, per tant, «ja no pertany al Cos de Policia». El ministre va recordar que quan «la sentència és ferma, s’arxiva l’expedient disciplinari» perquè el condemnat ja no forma part del Cos i ja no té sentit que hi hagi un expedient sancionador obert a un exmembre de la Policia. Per això, Prados ha recorregut la decisió de la Batllia.
 
Els fets / A principis d’any, el Tribunal Superior va ratificar a Jordi Prados la condemna de dos anys de presó condicional i quatre anys d’inhabilitació per exercir de policia per haver facilitat informació del Cos considerada sensible derivant en revelació de secrets. Els òrgans jurisdiccionals van considerar provat que Prados havia accedit a les fitxes policials de 22 persones i havia facilitat la informació a gent del seu entorn. Entre les persones a les quals va facilitar dades confidencials hi havia un amic condemnat per violència de gènere, al qual li va donar informació policial sobre la seva exparella. La pena també incloïa una multa de 2.000 euros que Prados va haver de pagar a un altre agent de policia que mantenia una relació sentimental amb l’exdona de l’amic.
 
Des del Departament de Policia es va interpretar que si Prados havia estat inhabilitat quatre anys per exercir al Cos, automàticament ja no n’era membre i, a més, durant aquest període tampoc es pot presentar a cap concurs per incorporar-se a la policia. Per tant, la direcció va arxivar l’expedient que se li havia obert per revelació de secrets, amb la filtració de les fitxes policials.
 
El fet que Prados recorri l’arxivament de l’expedient vol dir que ell argumenta que encara és membre del Cos de Policia. Per tot això, l’exagent ha recorregut al Tribunal de Batlles, i ara haurà de ser la Secció Administrativa del Tribunal de Batlles qui ho interpreti. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT