PUBLICITAT

Ordino

El president de la CNAU assegura que Andorra no és visible

Dallerès lamenta que el país no sigui conegut i que les notícies negatives eclipsin a les dolentes / Saboya destaca que cal aprofitar els elements de comunicació amb altres països i autoritats

Per ESTEFANIA GRACIA

El president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU)
El president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU) | TONY LARA
El president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), Josep Dallerès, va destacar ahir que Andorra «no es veu», no està present de cara a l’exterior. «Quan viatjo he de portar un mapa per mostrar on està el Principat, perquè a fora no es coneix». Dallerès també va matisar que els problemes que han sorgit, «com la imatge de paradís fiscal» eclipsen les bones accions que pot fer el país. 
 
Vers aquest tapament, Dallerès va destacar que en conjunt s’hauria de fer «una mica de pedagogia i posar-nos d’acord per saber com donar a conèixer les bones accions del país». Perquè «tenim un gran potencial, i els paratges i tota la trajectòria andorrana que s’està mostrant no és tant senzilla com es vol donar a entendre des de l’exterior». 
 
Dallerès va remarcar que la mala imatge d’Andorra també és en part conseqüència de les notícies que transmeten els mitjans. «Sol passar que les notícies dolentes tapen les bones coses del país, perquè normalment els mitjans només comuniquen aquestes, no se centren en el que fa bé el Principat».
 
D’altra banda, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va puntualitzar que s’han d’«aprofitar els elements de comunicació i visibilitat amb altres països o entitats d’aquests per mostrar els valors que tenim. Hem d’agafar els actius definitoris que té el país i que defineixen la nostra identitat i donar-los a conèixer, perquè a vegades no som conscients del que tenim».
 
Potenciar el sistema educatiu / Elogiant els punts de referència que té Andorra, Dallerès va voler destacar el potencial del sistema educatiu del país. «Recentment es va presentar el projecte sobre educació a la ciutadania dels drets humans a la Conferència de Brussel·les del mes d’abril. És un projecte que era irrealitzable fa tres anys, i ara la Unesco ha demanat al consell d’Europa la col·laboració per tirar endavant el projecte i fer un treball dins de l’educació formal i no formal». 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT