PUBLICITAT

CANILLO

La resolució de l’expedient al SAAS per irregularitats, a finals d’agost

El ministre Álvarez Marfany data la conclusió del procés obert, que podria comportar sanció

Per MARISA DA COSTA

El ministre de Salut, Álvarez Marfany, acompanya el cap de Govern, Antoni Martí, a la roda de premsa d’ahir.
El ministre de Salut, Álvarez Marfany, acompanya el cap de Govern, Antoni Martí, a la roda de premsa d’ahir. | MARICEL BLANCH
L’Executiu espera obtenir la resolució de l’expedient informatiu obert al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) arrel de la detecció d’irregularitats en el si de la institució a finals del mes en curs. A la data emesa pel ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, el cap de Govern, Antoni Martí, va voler afegir que el procediment ja s’havia obert abans el Partit Socialdemòcrata no interrogués l’Executiu al respecte.

La lletrada –externa a l’Administració– que condueix el procediment que afecta al SAAS des que el Tribunal de Comptes hi detectés i en denunciés anomalies en el funcionament a través del seu informe anual de fiscalització hauria de tenir-ne les conclusions abans no s’acabi l’agost, «potser principis del vinent». Preguntat per la premsa en el decurs d’una visita de Martí i part del gabinet ministerial a la casa de colònies d’Aina, el titular de Salut va indicar que, després de quatre mesos, s’espera rebre en les properes setmanes el per què de l’ocultació d’informació per part de la parapública així com retribucions fora dels paràmetres als treballadors, entre altres anormalitats detectades per la institució de control i que podrien derivar en una sanció.

Trasllat a l’oposició/ Antoni Martí, que va voler aclarir que el Govern ja havia engegat la investigació abans de les preguntes plantejades per la consellera socialdemòcrata Rosa Gili sobre l’assumpte, va assegurar que tots els grups parlamentaris seran part de l’informe. Així, va traslladar la voluntat de fer extensiva la resolució de l’experta al voltant de les irregularitats constatades al servei d’atenció, després que s’obris un expedient informatiu per aquesta causa a finals del passat mes d’abril.

En el seu informe anual, el Tribunal de Comptes constatava a l’apartat sobre el SAAS diversos incompliments que portaven a Gili a interrogar el Govern sobre la possibilitat que s’estigués donant al denunciar un tracte de favor respecte d’altres organismes. Martí ho negava «rotundament» alhora que reconeixia en seu parlamentària falta de diligència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT