PUBLICITAT

Andorra la Vella

Peñarroya: «Tenim jugadors amb ganes de ser importants a la Lliga»

El tècnic parla de tot allò que vol del MoraBanc per al tercer curs a l’elit amb una plantilla gairebé nova

Per Iván Moure

Els primers minuts del primer entrenament de la temporada en pista del MoraBanc, ahir al Poliesportiu.
Els primers minuts del primer entrenament de la temporada en pista del MoraBanc, ahir al Poliesportiu. | Maricel Blanch
El 31 de maig passat, un dia després de renovar el contracte amb el BC MoraBanc Andorra, va ser l’últim que Joan Peñarroya va parlar en púlbic. Gairebé 90 dies després el tècnic del conjunt tricolor va tornar a ser el focus dels micròfons en el primer dia d’entrenaments de la que serà la seva sisena temporada al club. Es nota que li han anat bé les vacances. Estava Serè, relaxat i amb moltes ganes d’iniciar el tercer curs a l’elit del bàsquet espanyol, el tècnic egarenc va parlar de tot allò que vol de la seva plantilla, pràcticament nova, destil·lant  el sentiment de que pot ser un gran any.
 
«Ha estat un estiu llarg i tenim l’equip amb la idea del que volíem: il·lusionant, amb equilibri, gent experta que coneix la l’ACB i rookies amb potencial. Tenim joventut i veterania, i creiem que la barreja, si la portem bé, ens pot donar moltes alegries», van ser les primeres paraules de Peñarroya a peu de pista del Poliesportiu.
 
Més enllà d’això, el tècnic va admetre que tot que el curs passat es van fer «coses molt bones», també és cert que va acabar «amb una sensació dolenta» però va deixar clar que allò és passat, que comença una temporada nova i que té una plantilla «amb el perfil de jugador amb gana que demostra que vol ser important en la competició». 
 
Això sí, també va avisar que es preveu una Lliga Endesa amb millors jugadors i millors planters. Ha hagut una injecció econòmica i a priori hi haurà més qualitat que la dels últims anys», va opinar.
 
«Volem fer vibrar» / També es va mullar Peñarroya sobre l’objectiu, que no serà un altre que donar un altre pas endavant. Per sobre de tot va indicar que vol que el seu equip enganxi però també que millori les xifres del curs 2015-2016, que van ser les mateixes que les del debut a l’ACB: «Volem fer-ho bé, que el nostre public vibri amb l’equip. Tenim plantilla amb potencial per créixer. I també guanyar més partits que l’any passat», que van ser dotze.
 
Aquest repte, però, serà més complicat perquè espera una competició domèstica amb disset equips. La part positiva d’això és que la jornada de descans del MoraBanc serà la primera –1 i 2 d’octubre–, just una setmana després que Shermadini, Schreiner i Burjanadze s’incorporin als entrenaments després de jugar el Preeuropeu amb les seves seleccions. «Aquesta és la part positiva. Durant l’estiu també hem mirat de no tenir molts jugadors al Preeuropeu i tirarem del filial per poder entrenar amb normalitat», va apuntar.
 
També serà positiu debutar el dia 7 perquè hi haurà més temps per adaptar una plantilla amb onze integrants dels quals vuit s’incorporen aquest estiu. Peñarroya té clar que «caldrà més paciència» amb tants nous. «Primer toca conèixer-nos i a partir d’aquí, jo m’adaptaré a les condicions de cadascun per saber com volem jugar, per crear els mecanismes defensius i ofensius».
 
Amb tot, avisa que hi ha sis setmanes per ser competitius quan soni el tret de sortida. «Arribarem preparats per al partit contra el Gran Canària», va deixar clar Peñarroya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT