PUBLICITAT

Mor Ventura Canturri, recuperador del Ball Cerdà

Es va significar al llarg de la seva vida pel seu paper en el manteniment de diferents activitats culturals i populars

Batalla amb Ventura Canturri.
Batalla amb Ventura Canturri.
La Catedral de Santa Maria va acollir ahir la missa funeral per Ventura Canturri Balletbò, recuperador del Ball Cerdà de la Seu, que ha mort als 87 anys. Canturri es va significar al llarg de la seva vida pel seu paper en el manteniment de diferents activitats culturals i populars de la Seu.

Nascut a la Seu d’Urgell el 17 d’abril de 1929, casat i amb dos fills i tres néts, Ventura Canturri era conegut per la seva estreta vinculació amb la recuperació del ball cerdà i per haver estat una de les persones que va ajudar a mantenir la tradició i reactivar-la en els anys més difícils. Se'l recorda especialment per les hores dedicades als assajos del ball cerdà infantil. També va participar activament en les Caramelles, essent-ne director durant uns anys, i va ser un dels impulsors de la Processó de Setmana Santa i dels Armats. A més a més, va ser president de la celebració de Sant Cristòfol, impulsor de la Banda i Majorets de la Seu d’Urgell i membre de l’Orfeó Sant Ot, i va estar vinculat a la Germandat de Sant Antoni i al Restaule de Sant Ermengol.

Entre d'altres reconeixements, l'any 2014 la Joventut Nacionalista de Catalunya a l'Alt Urgell li va lliurar el Premi Estel, que distingeix persones que destaquen per la seva trajectòria cívica a favor de la comarca i del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT