PUBLICITAT

Andorra la Vella

Intervinguts a la Duana 115.000 dòlars

Un home nord-americà volia introduir els diners a Espanya

Per El Periòdic

Diners intervinguts per la Guàrdia Civil
Diners intervinguts per la Guàrdia Civil | guardia civil
Efectius de la Guàrdia Civil de la Secció Fiscal de la Duana de la Farga de Moles van intervenir dilluns 115.000 dòlars sense declarar a un home de 66 anys de nacionalitat nord-americana. El valor al canvi de la quantitat decomissada, on també hi havia bitllets d’euro, és de 102.238,92 euros.
 
Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, la intervenció –la segona més important d’aquest any quant a decomís de diners sense declarar– es va produir cap a les dues del migdia, quan l’home, que respon a les inicials L.G.C.D., pretenia introduir a Espanya sense declarar i procedents d’Andorra, 1.150 bitllets de 100 dòlars, amagats a la butxaca dels pantalons i en una motxilla. El nord-americà conduïa un vehicle marca Mercedes i portava els diners amagats a les butxaques dels pantalons i en una motxilla. 
 
Un cop verificada la quantitat econòmica, els agents van aixecar acta per una infracció de la normativa sobre blanqueig de capitals. L’infractor va continuar el viatge amb 1.000,18 euros, en concepte de «mínim de supervivència», quedant la resta dels diners dipositats a la Duana de la Farga de Moles a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.
 
La intervenció és la segona més important d’aquest any, tenint en compte que el passat 3 de maig es va trobar a un home de 56 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, passatger d’un autobús de línia regular Andorra-Espanya, un total de 168.120 euros. Els diners estaven amagats en un forat de la jaqueta i en una ronyonera que portava per dins de la roba. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT