PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Barberà reprodueix 10 edificis emblemàtics del país

L’artista ha estat treballant durant dos anys per donar forma a les obres

Per EL PERIÒDIC

L’artista Francesc Barberà.
L’artista Francesc Barberà. | ANA / M. B.
El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) va inaugurar ahir una exposició que reprodueix fins a 10 esglésies i edificis emblemàtics d’Andorra, principalment de l’època romànica. 
 
El seu autor, Francesc Barberà, ha estat treballant durant dos anys per anar donant forma a alguns dels llocs més destacats. Així, pedra a pedra, i «amb molta paciència», ja que alguns dels quadres superen les mil pedres que arreplega d’un camí a prop de casa seva, ha treballat amb constància per elaborar cadascuna de les obres. 
 
Segons detalla l’ANA, el procés que ha dut a terme Barberà implica dibuixar l’edifici a escala, fer-li els relleus, els angles i els pendents, col·loca les pedres una per una, i finalment porta a terme la pintura i decoració. Tot i això, Barberà reconeix que el més complicat és donar-li forma a les cantonades.
 
Trajectòria de l’artista / Barberà es va introduir en aquest món fa 18 anys a l’Escola d’Art d’Andorra la Vella, on practicava ceràmica, tot i que assegura que el que més li agradava era fer planxes. Reconeix que treballa en aquesta tècnica (que no està classificada) perquè les maquetes en 3D són molt complicades de tenir a casa.
 
La primera reproducció que va fer va ser Ós de Civís, i després ha anat treballant amb el Pont del Serrat, Sant Cerni de Canillo, Sant Clement de Pal, l’església Sant Esteve o l’església Sant Vicens d’Enclar. L’objectiu és descansar durant una temporada, perquè assegura que després de dos anys els dits es ressenten, i després seguirà amb altres edificis andorrans i de fora del Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT