PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ambaixada espanyola dona a conèixer la figura de Moliner

La filòloga ha elaborat un dels diccionaris més reconeguts en l’àmbit espanyol

Per EL PERIÒDIC

L’ambaixador espanyol i la conferenciant, ahir.
L’ambaixador espanyol i la conferenciant, ahir. | ANA / J. R.
María Moliner, més que un diccionari, sota aquest títol l’ambaixada espanyola va rendir tribut ahir a la filòloga, bibliotecària, lexicògrafa i creadora del Diccionari d’ús de l’espanyol, María Moliner. A més, també es va voler donar a conèixer a la societat andorrana la figura de la dona que dona nom al centre integrat del sistema educatiu espanyol.
 
Segons informa l’ANA, l’objectiu principal de la doctora en Filologia Hispànica de la Universitat de Saragossa i conferenciant María Pilar Benítez a l’hora de tractar la figura de Moliner va ser «anar més enllà del diccionari i dels tòpics», tenint en consideració que es parla de l’autora d’un dels diccionaris més reconeguts en l’àmbit espanyol i la creació d’un fons bibliotecari «molt important» que no va arribar a veure la llum per la finalització de la Guerra Civil, segons va destacar Benítez.
 
Per tot, la conferenciant va matisar que «la voluntat va ser explicar perquè va fer el diccionari i que era molt més que una simple bibliotecària».
Benítez també va visitar ahir els alumnes del col·legi i els hi va transmetre la idea que «Moliner és un símbol de modernitat, superació i fe en l’ésser humà».
 
Vocació de Moliner / D’altra banda, l’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, va destacar la importància que ha volgut donar el país a la figura de Moliner, atès que el seu nom figura en el centre integrat del sistema espanyol. 
A més, Montobbio va recalcar la vocació feminista de Moliner, ja que «és una figura feminista molt important perquè va reivindicar el paper de la dona en la societat». 
 
L’ambaixador també va comentar la voluntat de crear vincles entre el col·legi de Paniza, a Saragossa i l’institut espanyol, per tal de compartir experiències al voltant de Moliner.
 
A la conferència hi van assistir desenes de persones que no van deixar perdre l’oportunitat de conèixer una mica més en profunditat l’àmplia figura de Moliner. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT