PUBLICITAT

Lleida

El sector esportiu d’aventura ja té 187 empreses al Pirineu

La temporada aspira a fer 700.000 serveis a tota la demarcació

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la temporada d’esports d’aventura, a Llavorsí.
Presentació de la temporada d’esports d’aventura, a Llavorsí. | RÀDIOSEU
El sector dels esports d’aventura i el turisme actiu a la demarcació de Lleida obre la temporada amb l’objectiu de superar enguany els 700.000 serveis, entre un 8 i un 10% més que el 2016, en què se’n van fer més de 650.000. Aquest any es presenta amb unes condicions «immillorables» per a les activitats relacionades amb l’aigua gràcies a la quantitat de neu acumulada a la muntanya, segons detallen des del sector.
 
Enguany han tornat a augmentar les empreses d’esport, que s’han doblat en nou anys i ara ja són 230. D’aquestes, la gran majoria (187) estan ubicades a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran: 70 al Pallars Sobirà, 36 a la Vall d’Aran, 33 a l’Alt Urgell, 18 a la Cerdanya, 16 a l’Alta Ribagorça, 13 al Solsonès i vuit al Pallars Jussà. 
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va destacar dimecres que «és un sector transcendent i important, ja que genera una ocupació de més de 2.000 persones amb un important impacte econòmic».
 
Més demanda / El ràfting i el senderisme són les dues activitats que tenen més demanda d’entre la cinquantena de serveis i activitats que s’ofereixen. L’any 2016 es van contractar més de 161.000 serveis de ràfting, més de 135.000 en senderisme, seguits pel barranquisme amb més de 102.000 contractacions i la bicicleta tot terreny amb més de 92.000 serveis. 
 
René també va destacar que «tota aquesta activitat va generar més de 93 milions d’euros dels quals uns 28 milions provenen directament de les empreses de turisme actiu i la resta ve associat a l’hostaleria i la restauració». 
 
Els clients / El perfil dels clients que practica activitats de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació de Lleida continua essent majoritàriament català: un 75% del total, mentre que la resta de l’Estat només representa un 15%, principalment de Madrid, el País Basc i el País Valencià. Un 11% són de la resta d’Europa, sobretot d’Holanda, França i el Regne Unit; i la resta, de països de fora d’Europa, sobretot d’Amèrica i d’Israel. El president de la Diputació va apuntar que «americans i israelians han augmentat els últims anys d’una forma especial».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT