PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Màgia, clàssics, dansa i un contacontes per a la desena temporada de teatre de l'ENA

L’Escena Nacional d’Andorra potencia les arts escèniques amb un cartell format per cinc espectacles

Per El Periòdic

La temporada 2017 del teatre de l'ENA.
La temporada 2017 del teatre de l'ENA. | El Periòdic
L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) durà a terme des del pròxim 21 de maig fins a finals d’octubre una nova temporada de teatre que estarà formada per cinc espectacles que donaran forma a la desena temporada de teatre.
 
Sota la direcció artística Mònica Vega, Alfons Casal i Joan Hernández, la plataforma que es dedica a potenciar les arts escèniques al Principat tirarà de nous formats com ara la màgia, els clàssics, la dansa i la pedagogia teatral, gairebé totes elles  de producció pròpia, i que s’afegiran a Històries del forat del pany que es va representar a principis del març passat com un aperitiu als espectacles que impulsen conjuntament el Govern, el Comú de la Massana i la Fundació Crèdit Andorrà amb la col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria.
 
Un cartell «esplèndid» / La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va qualificar ahir d’«esplèndid» el cartell de la temporada i va ressaltar la «clara voluntat» de l’ENA de representar les obres a totes les parròquies i de poder exportar-les a l’estranger. En aquest sentit, Gelabert va explicar que durant la temporada 2016 algunes de les vuit obres que van formar el cartell s’han representat en diferents ciutats espanyoles, i fins i tot a Montevideo (Uruguai) que van arribar a ser vistos per 5.742 espectadors, tant del Principat com de l’estranger.
 
La temporada 2017 de l’ENA arrencarà oficialment d’aquí a un parell de setmanes amb la representació de l’espectacle familiar Mare, vull ser mag, que combina el teatre amb la màgia i que es podrà veure el pròxim 21 de maig a la sala de les Fontetes de la Massana i el 28 a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria.
 
Al juny, els dies 3 i 4 a les Fontetes, a més del 16 de setembre a l’Auditori Claror, es representarà Quins clàssics!, un espectacle al qual es versionarà breus de grans clàssics de la literatura universal. L’obra va adreçada al públic juvenil i adult.
 
El 20 de juny i 17 de setembre, es portarà a terme l’obra Escenificant adreçada a tots els públics. Es tracta d’un espectacle gratuït, de dansa, improvisació, i composició instantània, que representarà a la plaça del Quart de la Massana, i a Sant Julià de Lòria.
 
Durant el mes d’octubre, els dies 12 i 19, es posarà en escena l’obra Aniversari. Es tracta d’un teatre de text inèdit, adreçat a majors de 16 anys i que es podrà veure a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, i a la Sala de les Fontetes de la Massana, respectivament.
 
A finals del mateix mes, els dies 24 i 27 –i ja per tancar el calendari de la temporada 2017– es representarà l’obra infantil L’os bru no menja sopes, gratuïta com escenificant –les altres oscil·len entre els 5 i els 10 euros– que es basa en un conta contes educatiu, i es podrà veure a la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria, i a la Biblioteca de la Massana.
 
La venda de localitats es pot realitzar per internet –a través del web www.codetickets.com– o a l’ Oficina de Turisme de la Massana situada a la plaça de les Fontetes, així com al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT